Aktualno

Novi profesori i gostujući predavači

Novi profesori i gostujući predavači

Početak nove akademske godine na DIU Međunarodnom sveučilištu obilježen je dolaskom novih profesora i gostujućih predavača.

Nova članica akademske zajednice DIU-a postala je dr.sc. Ildikó Eva Gelencsér iz Mađarske koja trenutno predaje kolegije Europska unija i  Uvod u međunarodne odnose.

Bivši američki kongresmen i predsjednik sveučilišta New Haven dr.sc. Larry DeNardis održao je niz predavanja iz područja geopolitike, s posebnim naglaskom na globalni značaj Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Kine i EU.

U sedmodnevnom posjetu Međunarodnom sveučilištu bio je njegova ekscelencija lord Jack McConnell, bivši premijer Škotske, koji je svoj prvi ciklus predavanja usmjerio na važnost i razvoj institucija i cjelokupne politike Europske unije.

Tri tjedna predavanja iz financija održao je i jedan od poznatijih financijskih savjetnika u Americi mr.sc. Micah Brown., dok je s ekonomskom perspektivom razvoja europskih zemalja studente upoznao profesor Sveučilišta u Ljubljani dr.sc. Mojmir Mrak.

Gosti Međunarodnog sveučilišta u rujnu bili su i veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj dr.sc. Bernard Fischer, veleposlanik Republike Hrvatske u Finskoj i Estoniji dr.sc. Damir Kušen te opunomoćeni ministar MVPEI-a mr.sc. Ivan Velimir Starčević.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist