Grad

NOVI PRIJEDLOG MJEŠTANA Na zemljištu na ulazu u Zaton Veliki napravimo rekreacijski sadržaj!

NOVI PRIJEDLOG MJEŠTANA Na zemljištu na ulazu u Zaton Veliki napravimo rekreacijski sadržaj!

Mjesni odbor Zaton ne odustaje od zemljišta na samom ulazu u Veliki Zaton, a kojega je nedavno na prodaju stavilo Ministarstvo državne imovine.

Treba podsjetiti kako su za kupnju ovog zemljišta, zbog kojega će Zatonjani prosvjedovati idućeg vikenda, pristigle dvije ponude. Tvrtka Piper razminiranje ponudila je nešto više od 460 tisuća kuna, dok je Nela Sršen ponudila 380 tisuća.

Predsjednik Mjesnog odbora Zaton Emilio Puljizević uputit će gradonačelniku Matu Frankoviću iskaz interesa za izgradnju sportsko-rekreacijskog igrališta na ovom zemljištu.

-Obzirom na novonastale okolnosti u kojima smo detaljnije upoznati s projektom rekonstrukcije raskrižja u Zatonu Velikom, koji graniči s predmetnom česticom gdje je razvidno da nije predviđen cestovni priključak na navedenu parcelu promišljamo o drgoj namjeni iste – piše Puljizević u dopisu gradonačelniku.

-Naime, ako bi na predmetnoj čestici bila isključena parkirališna namjena, ona bi bila idealna za športsko-rekreacijski sadržaj gdje bi mogli postaviti sprave za rekreaciju na otvorenom, poput onih u parku Luja Šoletića u Gradskom kotaru Gruž. Ovim rekreacijskim sadržajem, kojeg za sad nemamo u Zatonu, omogućila bi se primjerena rekreacija i za građane srednje i starije životne dobi što bi utjecalo na povećanje kvalitete života kako žitelja tako i naših gostiju. Uz moe ispod samog rekreacijskog terena nalazi se i šetnica lunog mare, a u krugu od 200 metara i dva parkirališta. Ovim sadržajem, ova za sad neuređena parcela, privela bi se korisnoj svrsi, bila bi usklađena s R2 zonom sportsko-rekreacijske namjene PPU-a Grada Dubrovnika a stekli bi se i preduvjeti iz čl. 45 Zakona o upravljanju državnom imovinom, u kojem su propisani uvjeti u kojima jedinca lokalne i područne (regionalne) samouprave može bez naknade raspolagati državnom imovinom – predlaže Puljizević gradonačelniku.

Mjesni odbor Zatona već se 18. veljače obratio Ministarstvu državne imovine sa zahtjevom da se odustane od prodaje ovog zemljišta, no stigao im je hladan tuš. Ministar Goran Marić im je poručio kako je prošlo vrijeme uzurpacije i uništavanja hrvatske imovine.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist