Aktualno

Novi natječaj za Lazarete

Novi natječaj za Lazarete

Grad Dubrovnik će do 2. svibnja objaviti novi postupak javne nabave s ciljem sklapanja ugovora o izvođenju javnih radova na rekonstrukciji i obnovi Lazareta, priopćili su iz Grada Dubrovnika.

Priopćenje donosimo u cijelosti. 

"Predviđeno trajanje izvođenja radova će natječajem biti definirano na 18 mjeseci, budući da Grad Dubrovnik u navedenom razdoblju, odnosno ovoj i iduće dvije godine, ima osigurana proračunska sredstva za ovaj značajni zahvat čija se vrijednost procjenjuje na oko 32 milijuna kuna bez PDV-a.

Za obnovu i rekonstrukciju Lazareta po izrađenom projektu postoji valjana građevinska dozvola čiji je rok važenja bio do 15. travnja 2012, do kada su
trebali započeti radovi. 6. travnja ove godine Grad Dubrovnik je putem izvođača, tvrtke Tehnogradnja, sukladno važećim propisima pokrenuo nužne radove na održavanju Lazareta, za što je prethodno ovlašteni sudski vještak utvrdio potrebu kako bi se izbjegle moguće štetne posljedice. Ovim radovima je konzumirana građevinska dozvola te se po njoj mogu nastaviti vršiti radovi.

Prethodno provedeni postupak je Rješenjem poništila Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, ocijenivši sve pristigle ponude nezadovoljavajućim, što su ovlašteni predstavnici Grada Dubrovnika koji su vodili postupak ocijenili neosnovanim, a izrijek i obrazloženje Rješenja međusobno kontradiktornim. Zbog toga će Grad Dubrovnik pripremiti tužbu protiv donesenog Rješenja Državne komisije te je predati Upravnom sudu, a na znanje dostaviti Ministarstvu gospodarstva Republike Hrvatske u čijoj je nadležnosti rad Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave."

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist