Natrag
22.3.2019 09:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR Veća prava dubrovačkim vatrogascima

5.4.2018 @ 13:36 Dulist Grad

Podijelite:

Na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća idućeg ponedjeljka će se naći prijedlog kolektivnog ugovora za zaposlene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Dubrovački vatrogasci, dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Vatrogasnoj zajednici Grada Dubrovnika.

-Interes Grada Dubrovnika je dobro opremljena javna vatrogasna postrojba s adekvatno plaćenim zaposlenicima, a prihvaćanjem te sklapanjem novog kolektivnog ugovora primanja dubrovačkih vatrogasaca korespondirat će s primanjima njihovih kolega u Zagrebu, Rijeci ili Splitu, odnosno njihova prava izjednačit će se s pravima zaposlenih u upravnim tijelima Grada Dubrovnika – ističu iz Gradske uprave.

Osnovica za izračun plaće, primjerice, povećana je i iznosi šest tisuća kuna, a neke od novina koje donosi novi kolektivni ugovor jesu i plaćanje pripravnosti, prekovremenog rada i toplog obroka.

Sredstava za realizaciju prava reguliranih odredbama predloženog Kolektivnog ugovora osigurana su u Proračunu Grada Dubrovnika u Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu.

Podsjetimo, pregovori su započeli 16. veljače, a završili su 16. ožujka. Pregovarački timovi održali su ukupno pet pregovaračkih sastanaka.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana