Aktualno

NOVI INCIDENT U HE DUBROVNIK Generator poplavljen velikim količinama vode

Jedan od dvaju postojećih generatora u HE Dubrovnik u Platu je poplavljen velikim količinama vode, a radnici za to krive Upravu hidroelektrane. Inače, generator je trebao biti pušten u pogon 20. veljače ove godine, nakon više od godinu dana zatvorenih vrata.

Jedan od dvaju postojećih generatora u Hidroelektrani Dubrovnik, koji je trebao biti pušten u pogon u četvrtak, 20. veljače, grubim propustom djelatnika HEP-a potopljen je velikim količinama vode koja je natopila kućište (bačvu) generatora te rotor, stator i polove, saznao je Nacional iz izvora bliskih HEP-u, te više donose u svom tiskanom izdanju.

Prema navodima iz izvještaja o incidentu, koji je Nacional dobio na uvid, incident je posljedica velikih pritisaka koje je na djelatnike koji su radili na sanaciji hidroelektrane oštećene u velikom požaru u siječnju prošle godine, vršila Uprava HEP-a kako bi se generator B što je moguće prije pustio u pogon. Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

U Italiji preminulo 540 osoba, u Austriji već četvrti dan više oporavljenih nego zaraženih

Dulist

JAVLJAJU IZ SANITATA Gruška placa ipak neće biti otvorena

Dulist

PRODULJENO RADNO VRIJEME Butige u četvrtak, petak i subotu rade od 7 do 20 sati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija