Crna kronika

NOVI DETALJI Policija je 12 puta privela obiteljskog nasilnika Iliju K.

Nasilje u Grbavcu Ilija Kristović

Posljednjih godina policija je po pozivima zlostavljane 35-godišnjakinje iz Grbavca u Župi dubrovačkoj intervenirala čak 12 puta, i to zbog verbalnog nasilja, odnosno vrijeđanja počinjenog od strane njenog supruga, 42-godišnjeg Ilije K.

Kako navode iz Policijske uprave DN, policijski službenici pravovremeno su intervenirali na sve njene pozive, tu su poduzete sve mjere iz njihove nadležnosti. Prilikom svake intervencije su, nakon utvrđenih činjenica, osumnjičenog privodili te ga uz odgovarajuću kaznenu ili prekršajnu prijavu zbog nasilja u obitelji više puta priveli nadležnom sudu.

– O nasilničkom ponašanju 42-godišnjaka višestruko je obaviješten i nadležni centar za socijalnu skrb kako bi se provele mjere obiteljsko-pravne zaštite. Napominjemo da je od strane Policijske postaje Gruda u više navrata Prekršajnom sudu u Dubrovniku predloženo da se 42-godišnjaku zbog počinjenog nasilja izrekne zaštitna mjera obveznog liječenja od ovisnosti, psihosocijalnog tretmana, te mjera opreza zabrane približavanja, uspostavljanja i održavanja veze – odgovorili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Obiteljsko nasilje kulminiralo je, podjetimo, proteklog tjedna, kada je Ilija K. brutalno pretukao svoju suprugu, koja je zbog težine ozljeda završila u bolnici.

Slučaj je još je jednom otvorio cijeli niz pitanja o (ne)funkcioniranju sustava zaštite žrtava nasilja. Pitanje je je li tko (ili što) zakazao?

Više pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji je od sutra u prodaji.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist