Natrag
16.2.2019 00:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

NOVI DETALJI Policija je 12 puta privela obiteljskog nasilnika Iliju K.

19.8.2014 @ 16:02 Andrea Falkoni Račić Crna kronika

Podijelite:

Posljednjih godina policija je po pozivima zlostavljane 35-godišnjakinje iz Grbavca u Župi dubrovačkoj intervenirala čak 12 puta, i to zbog verbalnog nasilja, odnosno vrijeđanja počinjenog od strane njenog supruga, 42-godišnjeg Ilije K.

Kako navode iz Policijske uprave DN, policijski službenici pravovremeno su intervenirali na sve njene pozive, tu su poduzete sve mjere iz njihove nadležnosti. Prilikom svake intervencije su, nakon utvrđenih činjenica, osumnjičenog privodili te ga uz odgovarajuću kaznenu ili prekršajnu prijavu zbog nasilja u obitelji više puta priveli nadležnom sudu.

– O nasilničkom ponašanju 42-godišnjaka višestruko je obaviješten i nadležni centar za socijalnu skrb kako bi se provele mjere obiteljsko-pravne zaštite. Napominjemo da je od strane Policijske postaje Gruda u više navrata Prekršajnom sudu u Dubrovniku predloženo da se 42-godišnjaku zbog počinjenog nasilja izrekne zaštitna mjera obveznog liječenja od ovisnosti, psihosocijalnog tretmana, te mjera opreza zabrane približavanja, uspostavljanja i održavanja veze – odgovorili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Obiteljsko nasilje kulminiralo je, podjetimo, proteklog tjedna, kada je Ilija K. brutalno pretukao svoju suprugu, koja je zbog težine ozljeda završila u bolnici.

Slučaj je još je jednom otvorio cijeli niz pitanja o (ne)funkcioniranju sustava zaštite žrtava nasilja. Pitanje je je li tko (ili što) zakazao?

Više pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji je od sutra u prodaji.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana