AktualnoUrednički izbor

NOVI CJENIK Karta za Lokrum ‘skače’ na 200 kuna, a vozit ćete se skuplje i uz pokaz

NOVI CJENIK Karta za Lokrum 'skače' na 200 kuna, a vozit ćete se skuplje i uz pokaz

Javna ustanova Rezervat Lokrum ove će sezone povećati cijene karata.

Povratna brodska karta s ulaznicom s dosadašnjih će se 150 kuna povećati na 200 kuna. Razlog novog povećanja je daljnje ulaganje u infrastrukturu na Lokrumu, ali i upravljanje posjetiteljsko-prihvatnim kapacitetom. ‘Cijena je jedan od alata upravljanja brojem posjetitelja’, ističe za DuList ravnatelj JU Rezervat Lokrum Ivica Grilec.

Osim ovog povećanja, dolazi i do promjene cijene povratne brodske karte s ulaznicom koju posjetitelji kupuju uz predočenje Libertasovog pokaza. Njena cijena bila je 10 kuna, a sad se povećala na – 20 kuna. 

Cijena dječje karte (od 5. do 15. godina) s dosadašnjih 25 kuna ‘skače’ na 30 kuna. Godišnji pokaz s popustom za invalidne osobe nakon promjene cjenika koštat će 50 kuna. Dosad je njegova cijena bila 30 kuna. Godišnji pokaz za osobe s prebivalištem unutar zidina od ove sezone iznosi 100 kuna, dakle 20 kuna više. Za 20 kuna će se povećati i mjesečni pokaz za studente, učenike i umirovljenike. Njegova cijena je bila 80 kuna, a sad će koštati – 100 kuna.

Podsjetimo, zadnje povećanje dogodilo se 2018. godine kad je, među ostalim, povratna brodska karta s ulaznicom povećana sa 120 kuna na navedenih 150 kuna.

Novi cjenik koji je odnedavno na snazi pogledajte ovdje.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist