Zanimljivosti

Novi broj časopisa Maslinar!

U novom broju časopisa Maslinar, prema najavama prognostičara Lovre Kalina, ove godine ne bismo trebali imati problema sa sušom.

Ipak, i ako ne budemo imali problema sa sušom, preostaje nam kao i uvijek bespoštedna borba protiv štetnika i bolesti, od kojih je za ovo razdoblje stručni suradnik Maslinara dr.sc. Josip Ražov istaknuo maslinovu muhu, moljca i granotoč.Treba se potruditi i dobiti uistinu kvalitetno ulje, jer se s ulaskom u Europsku uniju, mijenja i dosad iznimno povoljna maslinarska slika…

Ukida se naime poticaj za otkupljivače, pa ćemo tek vidjeti kako će oni reagirati i kakvu će otkupnu cijenu postaviti ove godine za ekstra djevičansko maslinovo ulje. Očito je da više neće biti dovoljno samo proizvesti dobro ulje, a jedan od putova za postizanje više cijene na tržištu jest i dobivanje oznake izvornosti, koju je nedavno za svoje ulje dobila PZ Cres.

Na koji način su to postigli pročitajte u ovome broju Maslinara…i naravno ne zaboravite se pretplatiti i za samo devet kuna dobiti kuharicu Riba s maslinovim uljem. Novi broj časopisa Maslinar na svim kioscima nabavite za samo 20 kuna ili se pretplatite na broj 021 315 440 i 098 98 32 577.

Pročitajte još

Danas se slavi blagdan Gospe od Orašca

Dulist

OD 1. SRPNJA Ryanair ponovno prometuje na liniji Dublin – Dubrovnik

Dulist

Očišćen okoliš Ville Aurore i odmarališta na Jakljanu, kreće druga faza revitalizacije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija