Zanimljivosti

Novi broj časopisa Maslinar!

U novom broju časopisa Maslinar, prema najavama prognostičara Lovre Kalina, ove godine ne bismo trebali imati problema sa sušom.

Ipak, i ako ne budemo imali problema sa sušom, preostaje nam kao i uvijek bespoštedna borba protiv štetnika i bolesti, od kojih je za ovo razdoblje stručni suradnik Maslinara dr.sc. Josip Ražov istaknuo maslinovu muhu, moljca i granotoč.Treba se potruditi i dobiti uistinu kvalitetno ulje, jer se s ulaskom u Europsku uniju, mijenja i dosad iznimno povoljna maslinarska slika…

Ukida se naime poticaj za otkupljivače, pa ćemo tek vidjeti kako će oni reagirati i kakvu će otkupnu cijenu postaviti ove godine za ekstra djevičansko maslinovo ulje. Očito je da više neće biti dovoljno samo proizvesti dobro ulje, a jedan od putova za postizanje više cijene na tržištu jest i dobivanje oznake izvornosti, koju je nedavno za svoje ulje dobila PZ Cres.

Na koji način su to postigli pročitajte u ovome broju Maslinara…i naravno ne zaboravite se pretplatiti i za samo devet kuna dobiti kuharicu Riba s maslinovim uljem. Novi broj časopisa Maslinar na svim kioscima nabavite za samo 20 kuna ili se pretplatite na broj 021 315 440 i 098 98 32 577.

Pročitajte još

STANKA IZMEĐU TRENINGA Jugaši ‘pune baterije’ na Karaci

Dulist

Mladoženja uz pratnju gajdi nosio prsten izabranici svoga srca

Dulist

VIDEO Kineskinje poludile za visokim Dubrovčanima

Dulist