Sport

NOVI BRAZILAC U JUGU Potpisao Josip Vrlić, riješeno pitanje sidruna

NOVI BRAZILAC U JUGU Potpisao Josip Vrlić, riješeno pitanje sidruna

Iz VK Jug Croatia osiguranja objavili su kako su potpisali jednogodišnji ugovor s Josipom Vrlićem, centrom reprezentacije Brazila, inače rođenim Riječaninom.

Jug već duže vremena prati 29-godišnjaka koji je prije dvije sezone, igrajući za Barcelonetu bio najbolji igrač i strijelac završnog turnira LEN Lige prvaka. U karijeri je nastupao za Primorje, Barcelonetu, Fluminense, a posljednju sezonu proveo je u Radničkom iz Kragujevca. Kao igrač Barcelonete osvojio je tri naslova prvaka Španjolske (2011., 2012., i 2013.), bio je jednom pobjednik Kupa Španjolske (2013.), a igrajući za Fluminense u sezoni 2013-14 osvojio je i naslov prvaka Brazila.

– Zašto Jug? Odgovor je jednostavan. Svaki igrač vrlo dobro zna što predstavlja Jug u svijetu i moja odluka uopće nije bila teška. Pregovarali smo i prije dvije godine, ali jednostavno nisam mogao doći jer je u igri bila reprezentacija Brazila i to nisam mogao odbiti. Žao mi je da već tada nisam došao u Dubrovnik, ali mi je drago da sam ponovno dobio poziv i napokon potpisao. Ekipa koju Jug slaže za sljedeću sezonu bit će sastavljena od vrhunskih igrača, ali i vrhunskih ljudi. Nitko na ovom svijetu ne može obećati trofeje, ali budite uvjereni da će ova momčad dati sve od sebe da ih osvoji – rekao je za klupsku web stranicu novi Jugov centar, koji je odgovorio i zašto nije odabrao angažman u svom matičnom klubu Primorju.

– Jednostavno, Primorje me nikada nije zvalo da se vratim. Ali slušajte – Jug je oduvijek bio institucija hrvatskog vaterpola i svaki igrač odmalena uvijek želi ići u Jug. Od kada sam počeo igrati vaterpolo s deset godina uvijek su ta tri slova – JUG – bila sinonim za najbolje. Napokon, želja mi se ispunila – rekao je Vrlić.

Visoko mišljenje o Vrliću ima i brazilski izbornik Ratko Rudić.
– Po mom mišljenju radi se o jednom od najvećih svjetskih potencijala. Riječ je o kompletnom igraču, vrlo jakom na svojoj prirodnoj poziciji centra, ali osjeća igru i jako dobro sudjeluje u svim segmentima, a posebno realizaciji. Zna se postaviti i vrlo je dobar na nogama. Ima urođenu izdržljivost i jedan je od onih centara koji se odlično kreće u vodi, odličan je plivač. Kada je u pitanju obrana, samo ću vam reći da meni u reprezentaciji vrlo kvalitetno igra beka. Jedini problem može biti kontinuitet treninga jer je tek počeo s nama raditi i očekujem da će njegov uspon u formi biti značajan – kazao je Rudić.

– Zatvorili smo i zadnje pitanje i mislim da smo s Lončarom i Vrlićem više nego kvalitetno riješili pitanje centarskog para, s tim da su oba igrača upotrebljiva i na drugim mjestima, posebno bekovskoj poziciji. Kao i kod svih pojačanja iznimno sam zadovoljan – komentar je Jugovog trenera Vjekoslava Kobešćaka.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist