Aktualno

Nove mogućnosti zapošljavanja mladih osoba

Nove mogućnosti zapošljavanja mladih osoba

DEŠA  Dubrovnik, u suradnji s partnerom COSPE, Firenze, Italija, te uz potporu  HZZ-područna služba Dubrovnik,

uspješno je provela projekt „Nove mogućnosti i novi pristupi u svrhu povećanja zapošljivosti mladih osoba sa završenim fakultetom na području Dubrovačko-neretvanske županije", koji je financiran kroz  IPA IV. komponentu – Razvoj ljudskih potencijala (IPA HRD), program Europske unije za Hrvatsku, Mladi na tržištu rada.
 
Rezultate i postignuća Projekta predstavit će se 19. lipnja  u prostorijama hotela Petka, na konferenciji Nove mogućnosti i novi pristupi u svrhu povećanja zapošljivosti mladih osoba sa završenim fakultetom na području DNŽ, s početkom u 09:30 sati.
 
Glavni cilj ovog projekta je bio povećanje zapošljivosti mladih ljudi, te promišljanje o mogućnostima poboljšanja statusa mladih nezaposlenih ljudii to na način da se korisnicima, kroz posebne obrazovne programe, olakša put na tržište rada.  Korisnici ovog projekta su dugotrajno nezaposlene mlade osobe sa završenim fakultetom od 20 do 29 godina, nezaposlene mlade osobe bez radnog iskustva od 15 do 29 godina, nezaposlene mlade osobe sa nižim kvalifikacijama i vještinama od 15 do 24 godine.
 
Oni su kroz Projekt stekli nova znanja i vještine, još važnije samopouzdanje i samopoštovanje, te ostvarili nove kontakte, što im je pomoglo da postanu konkurentniji na tržištu rada.
 
Iz DEŠE pozivaju one koji žele svojim aktivnim prisustvom konferenciji doprinijeti razmjeni iskustava i ideja, sa zajedničkim ciljem unaprijeđenija položaja mladih na tržištu rada u Dubrovačko neretvanskoj županiji, da svoje sudjelovanje potvrde putem email-a desa@du.t-com.hr  do 15. lipnja 2012.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist