Natrag
22.2.2019 03:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nove mjere za zapošljavanje

20.2.2013 @ 12:22 Andrea Falkoni Račić Aktualno
6;6

Podijelite:

Hrvatski zavod za zapošljavanje je i ovu godinu nastavio s provedbom mjera iz Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja usmjerene na skupine nezaposlenih i neaktivnih osoba koje zbog svoje razine obrazovanja, nedostatka radnog iskustva, godina života i socijalnih uvjeta nisu konkurenti na tržištu rada.

U okviru Godišnjeg plana poticanja zapošljavanja za 2013. godinu HZZ provodi potpore za zapošljavanje, potpore za samozapošljavanje, obrazovanje nezaposlenih, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, javni radovi i potpora za očuvanje radnih mjesta.

– Cilj je upoznati javnost s novim programom za zapošljavanje. Karakteristika i značaj se daje obrazovanju i ono što je potrebno istaknuti od ove godine i poslodavci u turizmu se mogu uključiti. To se odnosi na potporu za očuvanje radnih mjesta kroz potprograme stalni sezonac, sufinanciranje zapošljavanja kod drugog poslodavca i rad i nakon ljeta – istaknuo je pročelnik dubrovačkog ureda HZZ-a Dasen Jasprica.
 
Milan Perić u ime Grada Dubrovnika zahvalio se HZZ-u i naglasio da je grad zaposlio preko stotinu mladih u Dubrovniku preko mjere potpore za zapošljavanje. Naglasivši da su neka gradska poduzeća u početku bili sumnjičavi prema uključivanju mladih u njihova poduzeća, ali su poslije uvidjeli kako je mjera izuzetno dobra.
 
– Mladi imaju nova i drugačija znanja, a preko pripravničkog staža, koji traje godinu dana mladi rade za 1600 kuna i svi imaju dobiti – naglasio je Milan Perić. 
 
Zahtjev za sufinanciranje zapošljavanja, obrazovanja, poslodavac dostavlja Hrvatskom zavodu za zapošljavanje prema sjedištu poslodavcu. – Program traje do 30. lipnja, a nakon tog datuma moram uskladiti rad s Europskom unijom – naglašavaju iz HZZ-a.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana