Natrag
16.2.2019 06:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Novci od prodaje zgrade u Gružu za radnike GP-a

25.4.2013 @ 13:40 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Danas je pred dubrovačkom stalnom službom Trgovačkog suda u Splitu, održan novi krug javnih dražbi za imovinu GP Dubrovnika u stečaju.  

Prodan je stan u Mokošici za oko 450 tisuća kuna, dok kupce ponovno nisu pronašli GP-ova imovina u  Komolcu, Solitudu, Mironji, Čibači kao i zgrada na Kapelici.

– Zadovoljan sam jer je s obzirom na ovu svjetsku krizu prodaja ipak krenula– rekao nam je stečajni upravitelj Dragan Josip Knežević.
 
Rekao je kako će novci od prodaje GP-ove zgrade u Gružu koju je nedavno kupila Islamska zajednica za oko 2 milijuna kuna, biti isplaćeni bivšim radnicima GP Dubrovnika, s čime će oni naplatiti ukupno 10 posto svojih potraživanja.

– To je bivši projektni biro GP-a na oko 390 kvadrata, no on se nalazi na zemljištu koje nije bilo GP-ovo, tako da će kupci morati riješiti imovinsko-pravne odnose. Ovu kupnju inicirao je gradonačelnik, i nakon godinu dana pregovora, vještačenja uspjeli smo postići dogovor. Tom prodajom  namirit ćemo radnike, koji spadaju u 1. viši isplatni red. Imamo još jednu takvu nekretninu u Komolcu na kojoj nema hipoteka i iz koje se jedino može isplatiti 1. viši isplatni red. Iz svega ostaloga naplaćuju se razlučni vjerovnici. I naravno očekujemo ubrzo ročište za Remize – komentirao nam je stečajni upravitelj Knežević.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana