Županija

NOVA SNAGA, NOVI LJUDI: HDZ-ovci DNŽ-a izabrali veterane

NOVA SNAGA, NOVI LJUDI: HDZ-ovci DNŽ-a izabrali veterane

Na današnjoj izbornoj skupštini Županijskog HDZ-a u prvom krugu izbora Branko Bačić imenovan je za novog/starog predsjednika.

Od 296 glasačkih listića dva su bila nevažeća, a u prvom krugu Branko Bačić dobio je 173 glasa, odnosno natpolovičnu većinu. Načelnik općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić je dobio 51 glas, a gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić 50 glasova. Vlatko Mratović imao je 20 glasova
Novi stari predsjednik Branko Bačić rekao je nakon izbora kako je ta pobjeda potvrda njegovog rada.
-Ovo je potvrda i rada Županijskog odbora u protekle četiri godine. Na koje god izbore da smo izašli pobijedili smo, bilo sami, bilo sa koalicijskim partnerima i to su današnji izaslanici prepoznali. Moji protukandidati nisu izgubili jer je pobjedilo zajedništvo i pokazana je visoka razina demokratičnosti – rekao je Bačić te dodao kako je sljedeća utakmica na lokalnim izborima.
Na novinarski upit odgovorio je kako ga 120 glasova protiv njega ipak ne brine.
-Bila su tri protukandidata koji su pokrivali čitavu županiju i jasno je da se dio izaslanika opredijelio za svoje prijatelje i ljude s kojima rade – istaknuo je on.

Na komentare pojedinaca kako se ‘županijski odbor ne može voditi iz Zagreba’, Bačić je odgovorio kako su šefovi županijskih odbora pretežito ili ministri ili saborski zastupnici.
-Postoji pragmatičan razlog za to. Kad ste u Zagrebu tu je predsjednik Vlade, ministri, saborski zastupnici. Sve ono što je potrebno našim građanima i načelnicima za riješiti. Ne mislim da mi je to bila prepreka, već vjetar u leđa – rekao je Bačić.

Premda vodstvo na čelu s predsjednikom Karamarkom ističe želju za pomlađivanjem stranke, izgleda da članstvo svojim odabirom pokazuje da vjeruje u iskustvo. Na današnjoj skupštini birali su se i članovi županijskog odbora HDZ: Od 41 pristigle kandidature biralo se 39 glanova i to: Teo Andrić, Vedran Antunica, Nikola Batinović, Tomislav Batur, Mario Bekić, Želimir Bosnić, Joško Cebalo, Joško Damić, Ante Damić, Robert Doko, Borislav Dominiković, Mato Dragobratović, Tomislav Erkapić, Andrija Fabris, Jakša Franković, Milenko Glavinić, Vlaho Ivaniš, Tonko Jurjević, Goran Kovač, Igor Kršinić, Ivo Lobrović, Đuro Lonza, Srećko Ljubičić, Miro Maričević. Đivo Market, Mirko Maslać, Frano Matušić, Davor Mihaljević, Ivo Mihaljević, Pero Milković, Nikola Oršulić, Blaž Pezo, Miroslav Roso, Marjan Scipioni, Ivo Simović, Nikola Veraja, Draga Volarević i Boris Žuvela.
Nisu izabrani Andro Rudenjak i Hranislav Gašpar.
Za članove Nadzornog odbora stranke na županijskoj razini izabrani su Ante Bajo, Stjepan Hrtica, Irena Korda, Ante Štrbić te Ante Turdać. Biralo se pet članova, a pristiglo je šest kandidatura. Najmanji broj glasova imao je Antun Kisić koji nije ušao u NO.
Izaslanici županijske organizacije za XVII. Općin Sabor stranke su: Robert Bebić, Zlatko Begušić, Mato Cebalo, Mario Curić, Mateo Delić, Mato Franković, Berislav Glavor, Marijeta Hladilo, Vlaho Ivaniš, Ivo Jović, Katarina Kovačić, Nikola Krstičević, Ivo Lučić, Zlatko Mustapić, Ivica Musulin, Miro Nikoletić, Ivana Njavro, Ante Palinić, Blaž Pezo, Milan Roso, Miće Suton, Gordan Špero, Živko Šunjić, Ante Tvrdeić, Nikola Veraja, Ivica Vrlić, Nikša Žderić te Boris Žuvela. Pristiglo je 30 kandidatura, a biralo se 28 članova. Iz igre su tako ispali Mato Dragobratović i Antun Kisić.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist