Natrag
23.3.2019 01:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

NOVA SEZONA Plazma sportske igre mladih stižu u Slano

8.4.2018 @ 15:17 Dulist Županija
5;5

Podijelite:

Nova sezona Plazma sportskih igara mladih 2018. predstavit će se u utorak, 10. travnja u Osnovnoj školi Slano s početkom u 12 sati.

U sklopu programa predstavit će se nacionalna preventivna kampanja u partnerstvu s Ministarstvom unutarnjih poslova ‘Zajedno više možemo – u akciji s policijom’, a uz sudjelovanje ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića I predsjednika Plazma sportskih igara mladih Zdravka Marića.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će učenici OŠ Slano, Ston i Primorje i okušati se u pokaznim trunirima u graničaru i malom nogometu i velikom pokaznom poligonu MUP-a.

Inače, kampanja se sastoji od niza preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na ‘fair play’ igru, toleranciju i korektno navijanje.

Nakon paljenja plamena Plazma Sportskih igara mladih u Stonu, kampanja će nastaviti svoj put središnjim trgovima u gradovima u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih tijekom travnja i svibnja u cijeloj Hrvatskoj. Na svim događanjima bit će informativno – edukativni kutak za djecu i mlade, pod zajedničkim nazivom ‘Zajedno više možemo – u akciji s policijom’ a u kojem će se organizirano provoditi pripremljeni Paket preventivnih aktivnosti policije i partnera.

Primarnom prevencijom želi se u konačnici postići promocija razvoja i sustavnog njegovanja zdravih stilova života kod djece i mladih, posebice u njihovim formativnim godinama, a u kojima je sport primjeren i pravilan životni odabir za ispunjavanje slobodnog vremena.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana