Grad

NOVA PRESUDA Općinski sud srušio još jedan pokušaj Sanitatove ovrhe!

Kazna za parkiranje

Općinski sud u Dubrovniku srušio je nedavno još jedan slučaj pokušaja ovrhe Sanitata nad građanima Dubrovnika.

Naime, prema presudi donesenoj 12. kolovoza 2014. godine sutkinja J.K. presudila je kako se ‘ukida u cijelosti platni nalog sadržan u rješenju o ovrsi koje je 18. srpnja 2013. godine donijela L.B., javna bilježnica u Dubrovniku te se odbija tužbeni zahtjev za isplatu iznosa od 2340 kuna sa zateznim kamatama tekućim na svaki pojedini iznos do isplate po stopi određneoj za svako polugodište uvećanjem eskontne stope HNB-a koja je vrijedila zadnjeg dana polugodišta koje je prethodilo tekućem polugodištu za pet postotnih poena’, stoji u presudi suda u kojoj se također ‘odbija zahtjev tužitelja za naknadu troška parničkog postupka u iznosu od 725 kuna’.

– Htjeli su mi naplatiti ukupno oko 3500 kuna, a to su kazne od 2009. godine do 2011. godine – rekao nam je naš sugovornik kojeg ćemo za potrebe teksta nazvati Hrvoje.

Podsjetimo, DuList je o njegovom slučaju pisao prvi i jedini pisao još u svibnju ove godine, kada je on uvjeren u pobjedu krenuo sam u borbu protiv sustava.

Što nam je o presudi rekao Hrvoje, a što direktor Sanitata Valentin Dujmović te može li se uskoro očekivati i grupna tužba čitajte u novom broju tjednika DuList, koji se od srijede nalazi u prodaji.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist