Natrag
25.3.2019 23:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nova platforma Europske pučke stranke

12.4.2012 @ 13:17 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Predsjednica dubrovačkog HDZ-a i članica Nacionalnog vijeća HDZ-a Dubravka Šuica  sudjeluje danas u Bruxellesu na sastanku Generalnog odbora Europske pučke stranke za žene (EPP Women) kojim predsjedava Doris Pack.

Glavna tema je nova platforma Europske pučke stranke koja ima za cilj ponovno afirmirati osnovne vrijednosti te stranke, a kao odgovor na izazove 21. stoljeća posebno u svijetlu ekonomskih i političkih okolnosti s kojima se suočava.

Važno je znati kako premostiti prazninu između građana, nacionalnih stranaka i vlada s jedne strane i institucija EU s druge strane.

Vrijednosti kao što su dostojanstvo života, sloboda, odgovornost, jednakost, pravda, istina, solidarnost i supsidijarnost su ostale iste, dok istovremeno treba iskoristiti potencijal novopristiglih zemalja srednje i istočne Europe koje imaju svježe ideje i posebno povijesno iskustvo. A uloga žena u svim ovim procesima je nemjerljiva.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana