DuList INUrednički izbor

NOVA KOLEKCIJA U Teninim modnim ‘krpicama’, bit ćete glavna zvijezda dočeka

NOVA KOLEKCIJA U Teninim modnim ‘krpicama’, bit ćete glavna zvijezda dočeka

Bliži nam se najveselija noć u godini. Ono što mnoge žene (i neke muškarce) jako brine upravo su outfiti za novogodišnju večer. No bez brige, naša sugrađanka i modna dizajnerica Tena Filičić za ovogodišnji doček pripremila je komade koji će zasigurno mamiti sve poglede. Kolekcija je namijenjena blagdanskom slavlju pa su tako boje i krojevi zabavni i upadljivi, a žena koja ih obuče bit će zasigurno zvijezda večeri.

Nova Kolekcija
Novi komadi iz kreativnog uma Tene Filičić sve su samo ne obični, a ona najbolje zna kako biti zvijezda na blagdanskim zabavama.

— Glavni komadi kolekcije su dva nova tipa haljine: haljina od umjetne kože s puf rukavima i prugasta haljina sa sitnim naborima. Puf rukav sam prvi put progurala 2017., kad se i u svijetu nalazio samo u nekim kolekcijama kao trend u začetku (ili bolje, povratak trenda iz ‘80ih u začetku), tad sam ga izradila od tila na viskoznoj haljini i kombinezonu, ove godine je napokon planuo kao jedan od glavnih trendova pa sam ga odlučila vratiti kako bih svojim curama ponudila novi zanimljiv način da ga nose, da budu u trendu, a opet drugačije od svega što nudi konfekcija: na haljini od umjetne kože u efektnoj metalik svijetlo plavoj i malina rozoj boji. Pošto me sitni nabori ove godine posebno inspiriraju obje haljine imaju takav detalj – priča nam Filičić.

Ističe kako se na kožnoj haljini nabori se nalaze na sredini grudi i formiraju dekolte. Finalni detalj na haljini je trokutasti otvor na struku koji je moćnoj i masivnoj haljini dao element ženstvenosti i prikrivenog seksepila.

— Haljina sa sitnim naborima je skroz nešto novo, radila sam i prije sitne nabore kao detalj, ovdje su glavni element haljine. Materijal za koji sam se odlučila je tanka trikotaža s uzorkom prugica koje se presijavaju (prugice su u ljubičastoj, crvenoj, zlatnoj, srebrnoj i crnoj boji na jednoj, a u rozoj,zelenoj,zlatnoj i crnoj na drugoj te na trećoj u ljubičastoj, plavoj, crnoj i srebrnoj), na raznobojne sjajuckave prugice sam se odlučila jer stvaraju zanimljiv i nepredvidljiv efekt nabiranjem, prugice se ‘lome’ i stvara se skroz novi šareni apstraktni uzorak, meni osobno je ovo najdraži momenat u kolekciji – nastavlja Filičić.

Nabori na haljinama su postavljeni u kroju na mjesta gdje najviše ističu žensku figuru, po dva naprijed i nazad, koji su fiksirani trakom koja postaje naramenica u prednjem dijelu, te bočno.

— Za traku u crnoj boji sam se odlučila kao strogi kontrast na nabore i ‘divljanje’ boja – navodi detalje nove kolekcije Filičić posebno se zahvalivši gospođi Dragani Pogač, njenoj krojačici.

Ovogodišnji trendovi

No osim nove kolekcije upitali smo Filičić da nam pomogne oko odabira kombinacija koje su u skladu s trenutnim trendovima.

— Trendove je iz sezone u sezonu sve teže definirati u kratkoj formi, situacija je šarena, ima svega; što se outweara tiče šuškave pufnaste i se i dalje drže pri vrhu, krzna se i dalje dosta nose, koža je doživjela preporod, bilo prava ili umjetna, od kože se ove sezone može naći sve, a primijetila sam da su djevojke posebno zaluđenje tzv. ‘teddy’ kaputima, klasični, jednostavni kaputi nose se nešto čak i više nego prethodnih zimskih sezona, i generalno je klasika, minimalizam i naglasak na dobrom kroju i strogoći najavila povratak na velika vrata, ali to ćemo osjetiti tek za koju sezonu dok se ljudi zasite trenutno omiljenih trendova punka i povratka ‘80ih – pojašnjava Filičić.

Stilski je, kako kaže, skoro nemoguće definirati trend. Uz razigrane i šarene ‘80-e, i dalje se pojavljuju iz prethodnih sezona poznati trendovi ‘70-ih i ‘90-ih. Sportski đir je malo splasnuo u odnosu na prethodne sezone, ali je i dalje vrlo zastupljen, pojavilo se dosta ‘punk/rock’ elemenata: karirano, koža, bajkerske čizme, a sve to viđamo malo više nego inače.

— Preppy stil je opet tu, pošto ide ruku uz ruku klasici i elitizmu koji su u najavi. Odijela i cijeli koncept ‘power dressing-a’ jako je zastupljen ove godine, a također će doživjeti puni mah. Uz karirano, popularni su i pepito i vichy uzorak. Animal print još uvijek je aktualan. Nosi se i cvjetni uzorak u bezbroj varijanti, čipke ima dosta više nego inače. Neonske boje su vrlo prisutne, najviše ‘marker’ zelena. Ali i bolje dragog kamenja (smaragdno zelena, rubin crvena, safirno plava) – objašnjava nam Filičić. Filičić ističe kako se i dalje nose i pastelne boje, iako nešto manje nego prije, kao i jake ili zagasite tamne. Ukratko, sve boje su ‘in’. — Za ovogodišnje blagdane se istaknite, šteta je ne iskoristiti trendovsku pomamu za šarenilom, naglašenim krojevima, kožom, šljokicama i kombinacijama svega i svačega da obučete svoje najluđe ideje za koje možda ne bi imali hrabrosti u nekim modno smirenijim vremenima. Izbjegavajte kombinacije u kojima ćete na bilo koji način patiti, neudobne cipele ili kaputiće u kojima se smrzavate – zaključuje Filičić.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist