Kultura

Nova knjiga feministkinje Nadežde Čačinović

Nova knjiga feministkinje Nadežde Čačinović

Nova knjiga filozofkinje i feministice Nadežde Čačinovič „O ljubavi, knjigama i stvarima koje govore“ predstavljena je u Profilu Megastore. Knjiga je ostvarenje sastavljeno od mješavine novih i već objavljenih tekstova.

Knjiga je podijeljena na četiri cjeline: 'Osobno', 'Čitajući', 'Stvari, imaginacija moć' i 'Čitanje vremena', a povezuje filozofsko obrazovanje i teme koje su svima poznate iz osobnog iskustva. Eseji u knjizi tematski su povezani. Prvi dio bavi se ljubavi i starošću, a drugi objektiviranim značenjem, dodanim značenjem, nestajućim značenjem stvari, poput onog u robnoj razmjeni. Treći dio okuplja eseje o stvaralačkom djelovanju u kulturi, imaginativnom, narativnom, perfomativnom, ali i o nesvjesnoj strani toga djelovanja. Četvrti dio povezuje ranije izloženo esejima o javnoj upotrebi emocija, imaginacije i stvaranja.

Nadežda Čačinovič je redovita profesorica na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Sveučilišta u Zagrebu. Školovala se u Zurichu, Bernu, Beogradu, Murskoj Soboti, Ljubljani, Bonnu i Frankfurtu. Studirala je filozofiju, komparativnu književnost, povijest umjetnosti i lingvistiku u Ljubljani. Doktorat iz filozofije obranila je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist