Kultura

Nova knjiga feministkinje Nadežde Čačinović

Nova knjiga filozofkinje i feministice Nadežde Čačinovič „O ljubavi, knjigama i stvarima koje govore“ predstavljena je u Profilu Megastore. Knjiga je ostvarenje sastavljeno od mješavine novih i već objavljenih tekstova.

Knjiga je podijeljena na četiri cjeline: 'Osobno', 'Čitajući', 'Stvari, imaginacija moć' i 'Čitanje vremena', a povezuje filozofsko obrazovanje i teme koje su svima poznate iz osobnog iskustva. Eseji u knjizi tematski su povezani. Prvi dio bavi se ljubavi i starošću, a drugi objektiviranim značenjem, dodanim značenjem, nestajućim značenjem stvari, poput onog u robnoj razmjeni. Treći dio okuplja eseje o stvaralačkom djelovanju u kulturi, imaginativnom, narativnom, perfomativnom, ali i o nesvjesnoj strani toga djelovanja. Četvrti dio povezuje ranije izloženo esejima o javnoj upotrebi emocija, imaginacije i stvaranja.

Nadežda Čačinovič je redovita profesorica na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Sveučilišta u Zagrebu. Školovala se u Zurichu, Bernu, Beogradu, Murskoj Soboti, Ljubljani, Bonnu i Frankfurtu. Studirala je filozofiju, komparativnu književnost, povijest umjetnosti i lingvistiku u Ljubljani. Doktorat iz filozofije obranila je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Pročitajte još

HRVATSKA KOMORA ARHITEKATA ‘Mjera’ je najbolji konceptualni pothvat

Dulist

KATE KAPURALICA Ivica Kunčević logičan je izbor u antologijskom nizu legendarne predstave

Dulist.hr

U ČAST AKADEMIKU VEKARIĆU Predstavljanje zbornika radova ‘Dubrovnik u hrvatskoj povijesti’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija