Kultura

NOVA IZMJENA Zbog finala odgođen recital pijanista Ivana Krpana

NOVA IZMJENA Zbog finala odgođen recital pijanista Ivana Krpana

Recital jednog od najtalentiranijih i najuspješnijih mladih hrvatskih pijanista Ivana Krpana neće se održati kako je planirano danas zbog finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u kojoj igraju Hrvatska i Francuska.

Recital će se održati u novom terminu – u subotu 28. srpnja s početkom u 21.30 u atriju Kneževa dvora.

Ulaznice ranije kupljene za recital 15. srpnja važeće su i za novi datum koncerta, 28. srpnja. U slučaju spriječenosti, povrat novca za kupljene karte ili zamjenu za drugi program moguće je ostvariti na blagajni u Festivalskoj palači.

Ulaznice se mogu kupiti preko festivalskih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni Igara u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30%.

 

Ivan Krpan student je pete godine klavira u razredu prof. Rubena Dalibaltayana na Muzičkoj Akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Osvajao je prve nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. U 2016. godini dobitnik je prve nagrade na međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste u Ettlingenu (Njemačka), te treće nagrade na međunarodnom natjecanju Frederic Chopin u Moskvi. Dobitnik je Dekanove nagrade za 2014. godinu te Nagrade Ivo Vuljević za najboljeg mladog glazbenika u 2015. godini. Rektor Sveučilišta u Zagrebu dodijelio mu je posebno priznanje za međunarodne uspjehe u 2016. godini. Zagrebačka filharmonija dodijelila mu je nagradu Mladi glazbenik godine za 2016. godinu. Najveći uspjeh do sada Ivan Krpan ostvario je 2017. osvojivši prvu nagradu na međunarodnom pijanističkom natjecanju Ferruccio Busoni u Bolzanu – jednom od najuglednijih pijanističkih natjecanja na svijetu. U finalu je nastupio kao solist uz Haydn orkestar i dirigenta Arva Volmera te izvedbom 5. koncerta za klavir i orkestar Ludwiga van Beethovena osvojio naklonost stručnog ocjenjivačkog suda i publike. Pobjeda u Bolzanu donijela mu je niz angažmana tijekom ove i sljedeće sezone, a među ostalima i gostovanja u Italiji, Njemačkoj, Kini, Južnoj Koreji i Južnoj Americi.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist