Grad

NORMALIZIRANA OPSKRBA VODOM U BURBONU Život radnika bio ugrožen, nisu se odmorili ni sata

NORMALIZIRANA OPSKRBA VODOM U BURBONU Život radnika bio ugrožen, nisu se odmorili ni sata

– Završili smo sa sanacijom cjevovoda u Ul. bana Josipa Jelačića oko 16 sati. Normalizirala se opskrba vodom Lapada i Babinog kuka – rekao je za duList prvi čovjek dubrovačkog Vodovoda Lukša Matušić.

– Jutros oko 3 i pol ujutro prekinuli smo radove jer je postojala razmjerna opasnost po život djelatnika Vodovoda. Nismo željeli riskirati. Pričekali smo nekoliko sati kad se jasno moglo vidjeti o čemu se radi. Naime, gospoda koja su sanirala gradilište s vanjske strane probila su na poprilično nezgodnom mjestu vodovodnu cijev. Popravak je bio kompleksan. Koliko je koštala intervencija znati će se u ponedjeljak nakon izvješća sudskog vještaka. Na teren je izašlo deset ljudi uključujući mene. Bili smo spremni ostati do 8 ujutro kako bi građanima osigurali povratak u normalu. Situacija je bila jako ružna pogotovo po mraku. Prometnica se počela odronjavati te je prijetila mogućnost propadanja. Nisam mogao dopustiti da zaposlenici Vodovoda s bagerom slete u provaliju  – ispričao je dalje Matušić.

Srećom, Grad je na vrijeme zatvorio cestu i postavljena je prometna signalizacija. No, kako smo ranije pisali, govori Matušić, pokazalo se kako se pojednici nisu pridržavali uputa pa su pojedini taksisti i automobili prelazili preko mjesta oštećenja. Pućanstvu se omogućilo da pristupi svojim objektima, ali samo funkcioniranje prometa još uvijek se neće moći odvijati u potpunosti.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist