Natrag
26.3.2019 21:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Normaliziran promet u Županiji

5.2.2012 @ 19:54 Ana Prohaska Aktualno
2;2

Podijelite:

Stožer za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije održao je danas sastanak,

a kontaktirani su i predstavnici Stožera ugroženih gradova i općina s područja Pelješca i doline Neretve kao i predstavnici stručnih službi.

Prema podacima stožera, glavnina prometa u našoj županiji odvija se nesmetano i uz obveznu zimsku opremu, promet je mjetimično otežan na manjim lokalnim, seoskim cestama. Opskrba vodom i hranom uredno se obavlja. Prema izvješću HGSS-a stanice Dubrovnik tijekom današnjeg dana imali su više uspješnih intervencija, dostavljaja ljekove i hrane, kao i transporta osoba iz odsječenih zaseoka. U svojim intervencijama surađuju s Crvenim križom.

Prema izvješću HT-a tijekom dana je uspostavljeno uredno funkcioniranje svih baznih stanica koje su bile ugrožene zbog nestanka električne energije. Mobilne i fiksne veze su cijelo vrijeme bile u funkciji.

Prema izvješću Elektrojuga Dubrovnik popravljen je Dv10kv Kuna Pelješka te je u puštena struja tako da je veći dio Pelješca opskrbljen električnom energijom osim naselja Crkvica , Brijesta , Žuronja, Pještat , Blaževo i Luka, a za ovaj dio popravak se očekuje sutra.

Žuljana je također opskrbljena električnom energijom. Prema izvješću HEP-a, Operatora distribucijskog sustava , Elektrodalmacije Rogotin i Komin su bez električne energije te se radi na lociranju i otklanjanju kvara. Klek je bez električne energije te će se tijekom sutrašnjeg dana uspostaviti redovna opskrba, navodi se u priopćenju kojega potpisuje načelnik Stožera, zamjenik župana Frano Skokandić.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana