Natrag
21.2.2019 19:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nogostup na prilazu Močićima

9.11.2011 @ 10:53 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Na prilazu Močićima na državnoj cesti D-8, odnosno na magistrali u dužini od stotinjak metara uskoro bi trebao biti gotov nogostup koji će znatno olakšati kretanje pješaka.

Općina Konvale odlučila se na izgradnju nogostupa u dužini od stotinjak metara od trgovine do igrališta iz sigurnosnih razloga.

– Djeca tu idu u butigu, a taj dio oduvijek je bio nepregledan iz oba smjera. Nogostup se radi u suradnji s Hrvatskim cestama. Općina će napraviti iskope, a Hrvatske ceste će izgraditi nogostup. Uz to će Općina Konavle postaviti i javnu rasvjetu – kazao je načelnik Općine Konavle Luka Korda.

Osim za radove na nogostupu strojevi su iskorišteni i kako bi se odlomio komad brijega te cestovni priključak iz Močića na magistralu učinio preglednijim.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana