Zanimljivosti

Noć knjige u Osnovnoj školi Cavtat

Noć knjige u Osnovnoj školi Cavtat


Povodom Svjetskog dana knjige u knjižnicama cijele Hrvatske održavala se manifestacija Noć knjige. Bogati program obilježavanja „Noći knjige“ kojeg je organizirala i Osnovna škola Cavtat prije bi se mogao nazvati festivalom kulture i stvaralaštva.

Već od 16.30 sati u školi su se održavale dvije radionice. Učenici od 1. do 4. razreda su u radionici „Legende šeću Konavlima“ obrađivali konavoske legende likovnim i stvaralačkim radovima koji su kasnije izložbom prezentirani. Druga radionica pod nazivom „Goreća luč plamti“ bila je organizirana za učenike 5. i 6. razreda gdje su učenici glumom predstavili život i rad Ivane Brlić Mažuranić kao i njezine „Priče iz davnine“. U drugom dijelu istoimene radionice predstavljene su i konavoske priče iz davnine koje su oduševile naše goste.

Uslijedila je i treća radionica pod nazivom „Pjesnički crteži“ u kojoj su se učenici 7. i 8. razreda posvetili oslikavanju i vizualnom prikazivanju poezije. „Ričeta za željenu učiteljicu“ uslijedila je u 20 sati u čast učiteljici hrvatskog jezika Ljubici Brailo i više od 4 desetljeća njezina života i  uspješnog rada u školi. Brojni su se kolege, prijatelji i poznanici odazvali pozivu i iskazali poštovanje prema plemenitom pozivu učiteljice  s  vrlinama koje krase slavljenicu. Tijekom druženja došlo se i do ričete u kojoj je zastupljen predan i kvalitetan rad, poštivanje djece i roditelja, upornost, odgovornost i iskrenost. Bivše učenice izrecititirale  su nekadašnji recital o Konavlima, a profesor Pero Škobelj sve je oplemenio glazbom.

Prijateljica i kolegica Mila Sturica uz omiljene Ljubičine pjesnike simbolično predstavila  njihovo dugo poznanstvo i uvažavanje.  Večer smo začinili druženjem u intimnoj atmosferi kojom je zračila neuobičajeno osvijetljena sportska dvorana uz učitelja pjesnika Ivana Cikatića, gitaru i izvedbu učenica na violini.  Bila je to predivna večer knjige, ljubavi i pjesme koju ćemo nastojati što češće u ovom duhu oživljavati.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist