Županija

NOĆ KNJIGE U OREBIĆU’ Lansiraj knjigu – libronauti u akciji!’

Iz Narodne knjižnice Orebić najavljuju još jednu Noć knjige, manifestaciju kojom već sedmu godinu daju poticaj čitanju i razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu.

Povod za to pružaju Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Ovogodišnji program posvećen je budućnosti knjige. U središtu zanimanja Noći knjige 2018. pitanje je kako tehnologija mijenja naše živote i načine na koje pripovijedamo priče.

Cilj projekta jest potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturološkog dosega, koji se svakodnevno dovode u pitanje trivijalizacijom i medijskim zapostavljanjem.

Noć knjige održat će se 23. travnja u ponedjeljak u Narodnoj knjižnici Orebić s u 18 sati.

-Dolazi nam raketa s libronauticom iz Svemira. Kad se bude vraćala, ponijet će sa sobom knjige koje će djeca izabrati i poslati u Svemir. Za vrijeme tog druženja održat će se likovna radionica na temu Svemira i knjige. Radionicu će voditi Antoslava Marinović! Bez panike! Jer, knjiga mijenja svoj oblik, mijenja tehnologiju tiskanja ali ono što vječno ostaje jesu misli i ideje kao i zanos pripovijedanja! – poručuju iz orebićke Knjižnice.

Pročitajte još

Učenice Medicinske škole mjerile šećer u krvi ispred Sponze

Dulist

PROJEKT ‘INTERREG-IPA CBC’ Metkovskom Domu zdravlja dodijeljeno 316 tisuća eura bespovratnih sredstava

Dulist

PUTEVIMA PROŠLOSTI Zavirite u prostor buduće Zavičajne kuće Dubrovačkog primorja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija