Natrag
20.3.2019 10:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

NOĆ KNJIGE 2017. Kviz, tombola, predstava, koncert…

18.4.2017 @ 8:54 Dulist Kultura

Podijelite:

Dubrovačke knjižnice i ove su godine dio Noći knjige, manifestacije kojom se već šestu godinu zaredom daje poticaj kulturi čitanja, potiče razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu.

Ovogodišnji program manifestacije održavat će se od četvrtka, 20. travnja, do ponedjeljka, 24. travnja te će obuhvatiti Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Program Noći knjige 2017. u Dubrovačkim knjižnicama započet će kvizom iz književnosti ‘Knjiški moljac’ koji će se održati u četvrtak, 20. travnja u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Za sudjelovanje na kvizu potrebna je prijava grupe porukom na Facebook stranici Dubrovačkih knjižnica ili osobno u knjižnici, a svaka grupa može prijaviti do pet članova.

Centralni program ovogodišnje manifestacije održat će se u petak, 21. travnja. Program za najmlađe započinje u 17 sati kad će mali knjigoljupci moći uživati u pričaonici bajki i čitanju priča.

U Noći knjige 2017. dubrovačka publika imat će priliku upoznati prvi hrvatski prepjev gruzijskog spjeva ‘Vitez u tigrovoj koži’ autora Šote Rustavelija kojeg će predstaviti prevoditelj Luko Paljetak u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Stihove gruzijskog Boccaccia čitat će Sebastijan Vukosavić, dok će u glazbenom dijelu nastupiti Ivana Jelača.

U Noći knjige 2017. Dubrovačke knjižnice svojim članovima poklanjaju koncert grupe TBF koji će se održati u Art radionici Lazareti s početkom u 21 sat. Koncert je besplatan za sve članove knjižnice koji ulaznice mogu preuzeti na pultu Narodne knjižnice Grad (Od puča 6, 1. kat) od utorka 18. travnja.

Budući da Noć knjige 2017. grli vikend u subotu, 22. travnja, uz Dan planeta Zemlje bit će organizirana radionica i edukativno predavanje Ane Bebič na temu ‘Ljekovito bilje i kućna izrada ljekovitih balzama za zdravlje i ljepotu’ u 10 sati u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Polaznici radionice naučit će kako kod kuće jednostavno pripremiti ljekoviti balzam od biljaka iz ovog kraja, pripremu macerata te djelovanje i uporabu eteričnih ulja u izradi balzama.

U večernjem dijelu programa, u 20 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, Marijana Perinić predstavit će svoj novi roman ‘Jesi online?’ uz stand up comedy show i voditelja večeri Miša Sorića, a izvest će ulomke iz stand up predstave ‘Dalmatinka’.

Ovogodišnji program Noći knjige Dubrovačke knjižnice zaključit će u ponedjeljak, 24. travnja, jutarnjim programom ‘Oni su mali, ali su veliki’ u kojem će učenici Osnovne škole Lapad čitati predškolcima.

-Budite dio Noći knjige 2017.! – poručuju organizatori.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana