Crna kronika

NOĆ BEZ PREDAHA Razbuktani požar na Pelješcu stavljen pod nadzor, danas prioritet Kula Norinska

NOĆ BEZ PREDAHA Razbuktani požar na Pelješcu stavljen pod nadzor, danas prioritet Kula Norinska

Sinoć oko ponoći zbog ekstremno jake bure razbuktao se požar na ulazu u Mokalo na Pelješcu. Ipak, do 3 sata smo ga uz izniman napor stavili pod nadzor, a kuće su obranjene – izjavio je u četvrtak ujutro županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

-Riječ je tek o manjem dijelu požara na području Orebića, gdje je vatrena linija duga preko tri kilometra – napomenuo je Simović.

-Danas nam je prioritet Kula Norinska. Ugašen je krak prema Desnima, a gasi se oko 400 metara dug krak na relaciji Momići-Matijevići. Sa svim smo ljudima ispod tog požarišta i planiramo ga danas ‘stisnuti’ i staviti pod kontrolu – očekuje Simović.

-U Konavlima imamo problem s krakom požara istočno prema planini Sniježnica. Uspjeli smo ga malo smanjiti sinoć, ali je zbilja velik. Teško je procijeniti koliko je duga linija, jer gori i s druge strane planine.Tu očekujemo pomoć Air-traktora – istaknuo je Simović, ali i dodao kako se tijekom dana na području županije očekuju novi jaki udari bure.

Inače, iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje jutros su izvijestili kako je prilikom sinoćnjeg gašenja požara kod Mokala preventivno evakuirano 35 ljudi.

Na požarište u Kuli Norinskoj djeluju dva Canadaira i dva Air Traktora, dok je u Konavle upućen jedan Air Traktor.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist