Sport

NKNA Libertas peti u Sarajevu

NKNA Libertas peti u Sarajevu

NKNA Libertas iz Dubrovnika sudjelovala je od 10. do 13. siječnja 2013. godine  na 6. Interkontinentalnom međunarodnom nogometnom turniru „Šampion junior kup“ u Sarajevu.

Na turniru je ukupno je sudjelovalo 90 ekipa iz 15-ak zemalja s dva kontinenta, a u kategorji dječaka rođenih 2000. godine i mlađi, u kojoj je nastupao Libertas, bilo je prijavljeno 20 ekipa u pet grupa s po četiri ekipe.
 
U razigravanju po grupama NKNA Libertas bio je s 2:0 bolji od ekipe Šampion junior iz Sarajeva, nakon čega je pobijedio ekipu NK „DOŠK“ iz Drniša sa 3:1. U zadnjem kolu odigrali su neriješeno 1:1 s ekipom 13. maj iz Zemuna te su se kao drugoplasirana momčad (slabija gol razlika) plasirali u slijedeći krug.
 
NKNA Libertas je u drugoj fazi pobijedio ekipu Bili As iz Splita sa 3:0. te ih je očekivao još susret s domaćinom natjecanja Šampionom Ilidža koji je također pobijedio ekipu Bili As iz Splita (1:0).
 
– Svi su znali da je ovo finale prije finala i opet se pokazalo da je i na ovako velikim turnirima ipak domaći teren jedna velika prevaga. Jedna lopta koja je bila izvan gola jedino je za domaćeg  suca ove utakmice prešla našu gol crtu i to je bila pobjeda za domaćina za kojeg bi neriješen rezultat značio oproštaj od polufinala – ističe tajnik NKNA Libertas Dražen Sršen.
 
– Iako s dozom gorčine u ustima, ali smo ipak prezadovoljni angažmanom dječaka koji su doslovce kako se kaže u nogometnom žargonu „krvavih koljena“ završavali svaku utakmicu. Izuzetno smo ponosni kako je ovaj mali sportski kolektiv predstavio svoj grad i svoju županiju te u konačnici zauzeo 5. mjesto – dodao je Sršen.
 
Za NKNA Libertas na turniru su nastupili Antonio Smrdelj, Marin Raič, Domagoj Salapić, Robert Redžepaj (1 gol), Vicko Ševelj (4 gola), Marin Sršen (1 gol), Mihael Sršen, Dominik Bogdanović, Gabriel Lakić, Josip Listar (4 gola) i Karlo Sentić.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist