Natrag
19.2.2019 18:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

Njemački ADAC radi reportažu o Dubrovniku

29.12.2013 @ 11:39 Mia Njavro Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

Radi se o njemačkom automagazinu koji se zove ADAC, slično kao naš HAK, samo što oni imaju 18 milijuna pretplatnika. Uglavnom, željeli su napraviti zimsku priču o Dubrovniku, obići ga zimi, što se nudi, što se može vidjeti, te smo ih proveli gradom…

U to je uključena i priča o meni kao glumcu, što i nije toliko bitno za ovu temu, fokus je na reportaži iz Dubrovnika. Napravili smo tri dana đira, bili smo po zidinama, po muzejima, restoranima, a danas idemo na Lokrum i na Srđ, te ćemo popodne provesti u Konavlima. To je isključivo zato da se prikaže Dubrovnik koji je grad ne samo lijep za vrijeme sezone, već i zimi – ističe za duList glumac Edi Jertec, koji je domaćin ekipe iz Njemačke, reportera časopisa ADAC.

– Tu su nekoliko dana i cijelo vrijeme fotografiraju naš lijepi grad. Njihov vrlo poznat novinar Martin Fraas, nekadašnji urednik, cijelo vrijeme nešto 'piskara', došao je tu pisati i o našem gradu. Uz njega nas je posjetila i fotografkinja Stephanie Fuessenich. Mislim da je to iznimno bitno za naš grad, pokazati svijetu da mi nismo samo ljeto i plaže. Recimo, kad su bili u Italiji, nakon njihove reportaže imali su 30 posto veći promet posjeta. Bitna je lokalna priča, gdje idemo na kavu i gdje se družimo, sve ono 'nešto drugo'  što samo mi imamo. Recimo, pokušao sam im objasniti da se u Dubrovniku ne moraš dogovarati za kavu, već samo dođeš i nađeš nekog, što je u nas normalno. Ovo je mali grad i svi se znamo. Pričao sam im i o Stradunu, o izlozima koji pripadaju Lapađanima, Mokošičanima, Gružanima…Tako mi živimo – smije se Edi i napominje kako će reportaža uskoro izaći na stranicama ACADa.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana