Zanimljivosti

Njemački ADAC radi reportažu o Dubrovniku

Radi se o njemačkom automagazinu koji se zove ADAC, slično kao naš HAK, samo što oni imaju 18 milijuna pretplatnika. Uglavnom, željeli su napraviti zimsku priču o Dubrovniku, obići ga zimi, što se nudi, što se može vidjeti, te smo ih proveli gradom…

U to je uključena i priča o meni kao glumcu, što i nije toliko bitno za ovu temu, fokus je na reportaži iz Dubrovnika. Napravili smo tri dana đira, bili smo po zidinama, po muzejima, restoranima, a danas idemo na Lokrum i na Srđ, te ćemo popodne provesti u Konavlima. To je isključivo zato da se prikaže Dubrovnik koji je grad ne samo lijep za vrijeme sezone, već i zimi – ističe za duList glumac Edi Jertec, koji je domaćin ekipe iz Njemačke, reportera časopisa ADAC.

– Tu su nekoliko dana i cijelo vrijeme fotografiraju naš lijepi grad. Njihov vrlo poznat novinar Martin Fraas, nekadašnji urednik, cijelo vrijeme nešto 'piskara', došao je tu pisati i o našem gradu. Uz njega nas je posjetila i fotografkinja Stephanie Fuessenich. Mislim da je to iznimno bitno za naš grad, pokazati svijetu da mi nismo samo ljeto i plaže. Recimo, kad su bili u Italiji, nakon njihove reportaže imali su 30 posto veći promet posjeta. Bitna je lokalna priča, gdje idemo na kavu i gdje se družimo, sve ono 'nešto drugo'  što samo mi imamo. Recimo, pokušao sam im objasniti da se u Dubrovniku ne moraš dogovarati za kavu, već samo dođeš i nađeš nekog, što je u nas normalno. Ovo je mali grad i svi se znamo. Pričao sam im i o Stradunu, o izlozima koji pripadaju Lapađanima, Mokošičanima, Gružanima…Tako mi živimo – smije se Edi i napominje kako će reportaža uskoro izaći na stranicama ACADa.

Pročitajte još

ALARM ZBOG ZMIJE Zatonski vatrogasci intervenirali zbog kravosasa

Dulist

‘GRADA GLADAN’ Važno je odrediti identitet naših javnih prostora

Dulist

Bivši Jugaš spasio od utapanja desetoro kupača

Dulist