Vaše vijesti

Nisu stigli zakolendat

Nisu stigli zakolendat

Iako su svi mediji izvijestili kako je nakon tradicionalne kolende Dubrovački gradonačelnik poželio sretnu odlazeću staru godinu, nažalost ove godine te "Tradicionalne Novogodišnje kolende" nije bilo…

Naime, kao svake godine do ove, već dugi niz godina, točno u podne nakon što Maro i Baro udare dvanaest puta, a ma baš svaki gradonačelnik/ca do sada je odslušao/la kolendu što su godištima pjevali zbor Libertas i Linđo uz zvuke Gradske Glazbe Dubrovnik pa bi onda uz riječi dobrodošlice domaćem i stranom puku poželio/la sretnu Staru, a onda bi slijedio poziv na koktel ispred Kavane i nastavak programa.
E ove godine nije bilo tako…

Nakon što su Maro i Baro odradili svoj posao voditeljica programa je brže bolje gurnula našem Gradonačelniku mikrofon u usta i rekla mu da je "samo njegov", a on brže bolje da ne zaboravi što ima reći zgrabio ga i odrecitirao čestitku malo na materinjem, a onda nešto i na engleskom jeziku.
A zbor Libertas, Linđo i Gradska Glazba ne stigoše zakolendat, i puk Grada ostade bez "Tradicionalne novogodišnje kolende u podne na Stradunu".
Koga okriviti za ovaj propust?

Voditeljicu programa koja bi trebala znati što je to tradicija i ne napraviti ovakav propust ili gradonačelnika koji očito od stresa što je zapeo na bini zaboravio na kolendu, sami odlučite.
Ali neka nam svim ovo bude upozorenje da se tradicija ne smije zaboravljati jer čovjek bez prošlosti je ništa.

I na kraju ako organizatori ne znaju kako se to radi neka pitaju, nije sramota ne znati nego ne pitati, a dogodine ako bude ista voditeljica vodila program neka se malo informira kako ide tradicija jer ipak je ona javno lice našeg Grada.
 
Maro Karmenaš
 

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist