Aktualno

Ništa od restorana nakon ponoća!

Prenosimo u cijelosti pismo kojeg je sa svoh Facebook profila uputio Mišo Mihočević Vladi RH, ogorčen fiskalizacijom koja u Dubrovniku nije sretno rješenje.

'Nakon par scena u noćnom Dubrovniku, dijelim moje uzaludno pismo Ministartstvu turizma:

Ministarstvo,

Svjestan činjenice da ste vi kao dio Vlade daleko od turističkog terena, dopustite da vam skrenem pozornost na jednu vjerojatno nevažnu pojavu u vašoj turističkoj državi:

Prema važećim zakonskim propisima, ugostitelji NE SMIJU izdati račun, što znači ni hranu, nakon 00:00 sati.

Osobno sam se borio za pravnu i uređenu državu, pa sam svakako na strani zakona. No, kako mi u Dubrovniku živimo uglavnom od turizma, navodno elitnog i svjetski poznatog, smatram da bi bilo pošteno da su turisti na ulasku u najljepšu zemlju na svijetu unaprijed obaviješteni da kod nas glad nakon ponoći zakonom nije dopuštena.Tako informirani, automatski bi izgubili pravo na bijes i pravljenje scena našim bezobraznim ugostiteljima, i svakako bi se poželjeti vratiti u Hrvatsku na doživotni godišnji odmor.
Cijeneći vaše izuzetne napore i svakodnevni prekovremeni rad čije rezultate osjećamo na svakom koraku, molim vas da provedete ovu akciju informiranja. Materijalima bi možda bilo dobro dodati i planove grada s lokacijama kontejnera, jer su to jedina mjesta na kojima posjetitelji diljem naše domovine mogu naći neku hranu nakon zadnjeg otkucaja fiskalnog sata.

Ukoliko ovo informiranje ne bi bilo moguće, a obzirom na početak turističke sezone, bilo bi dobro uputiti u hitnu saborsku proceduru donošenje zakona po kojem bi ugostitelji imali pravo prebiti svakog turistu koji inzistira na posluzi hrane nakon ponoći i time na kršenju pozitivnih zakonskih propisa.

Sa otirača pred vratima Europe,

Petar Mihočević'

Pročitajte još

NE NASJEDAJTE Cirkuliraju lažne poruke o nagradnoj igri Hrvatske pošte

Dulist

ISTRAŽILI SMO Privatni smještaj ‘pojačan’ s 370 postelja

Andrea Falkoni Račić

‘ANA U GRADU’ Do Srđa s dva autobusa, najavljena i privremena prometna regulacija

Dulist