Aktualno

NIŠTA OD LUKE DUBROVNIK Povjerenstvo za sukob interesa odgovorilo Maru Kristiću

Maro Kristić

Maro Kristić, zastupnik u Hrvatskom saboru do 11. svibnja 2018. godine, ne može biti članom uprava ili nadzornih odbora trgovačkih društava niti niti članom Uprave trgovačkog društva Luka Dubrovnik.

Odlučilo je tako Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje je danas na svojim stranicama objavilo ovu odluku. Zahtjev je podnio sam Kristić, a odluku možete pročitati ovdje.

‘Dužnosnik u zahtjevu navodi kako se namjerava natjecati za mjesto direktora trgovačkog društva Luka Dubrovnik te traži mišljenje Povjerenstva postoji li zakonska zabrana za njegovim imenovanjem na navedenu funkciju. Dužnosnik napominje kako je Grad imatelj manje od 50 posto dionica u predmetnom trgovačkom društvu’, dio je Rješenja, a u kojem je napisano i to kako dužnosnici ne smiju biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava niti obavljati poslove upravljanja u poslovnim subjektima, što se odnosi na trajanje mandata, al i na rok od 12 mjeseci nakon prestanka dužnosti.

Kao napomena u Rješenju navedeno je i to kako je jedina osoba ovlaštena za zastupanje trgovačkog društva Božidar Memed. Inače, zbog slučaja prijetnji u Nogometnom savezu Kristiću je prošlog tjedna počelo i suđenje na Općinskom sudu u Dubrovniku.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist