Natrag
19.3.2019 16:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ništa od izručenja Vučurevića?!

15.10.2011 @ 14:01 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Osumnjičenik za ratne zločine i bjegunac Božidar Vučurević vjerojatno neće biti izručen ni Hrvatskoj ni Bosno i Hercegovini.

Tužiteljstvo za ratne zločine je na javnoj sjednici Prizivnog suda u Beogradu ovog petka iznijelo svoj stav kako nema uvjeta za izručenje Božidara Vučurevića Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini. Medijima je tu vijest prenio Vučurevićev odvjetnik Vladimir Božović izjavivši kako je 'tužitelj stao na stranu obrane koja je od početka tvrdila da ne postoje zakonski uvjeti za izručenje Vučurevića Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini'.

Stoga Božović očekuje da će Prizivni sud 'uskoro donijeti odluku, odnosno ukinuti rješenje o izručenju i rješenje o pritvoru i da će Vučurević moći slobodno doći u Srbiju'. Božidar Vučurević je, podsjetimo, na temelju tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog optužnice za ratne zločine na dubrovačkom području, uhićen u Srbiji 4. travnja.

U Srbiji je bio u pritvoru sve do 17. lipnja kada je pušten je da se brani sa slobode do okončanja postupka kojim je trebao biti izručen hrvatskom pravosuđu, pod uvjetom da ne napušta Srbiju. Dva puta tjedno trebao se javljati istražnom sucu, no 11. rujna se doznalo da je pobjegao i to u Trebinje gdje je i danas.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana