Natrag
16.2.2019 15:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ništa od eura još nekoliko godina?

10.7.2013 @ 12:17 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Ministar financija Slavnko Linić potvrdio je kako Hrvatska iduće tri do četiri godien neće moći apliciratiza euro, zbog prevelikog duga, borbe s deficitom.

– Hrvatska neće moći aplicirati za ulazak u eurozonu. Ostaje nam dug period konsolidacije financija i bitka za gospodarski rast, a gospodarski rast znači dosta ulagača, novih investitora i uspješnih privatizacija – istaknuo je tako Linić, nakon sastanka ministara financija eurozone.

Hrvatska se također priprema i za Postupak pretjeranog deficita ili EDP, kojeg bi Komisija  mogla pokrenuti u sljedećem Europskom semestru.

– Spremamo se za to. Hrvatska je zemlja koja se bori s prevelikom deficitom i sigurno je da će u narednom Europskom semestru ući u taj postupak. Moramo jednostavno zajednički raditi na tome i vidjeti kakve će biti preporuke Europske komisije kako bi u što skorije vrijeme vratili deficit na prihvatljivu razinu – zaključuje Linić.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana