Politika

“Nisam ništa zlorabio niti ikoga oštetio”

"Nisam ništa zlorabio niti ikoga oštetio"

Marijan Scipioni (HDZ) postavio je pitanje županu vezano za prijavu grupe zaposlenika Dubrovnik Cesta, koja je podnesena Županijskom državnom odvjetništvu protiv župana Dobroslavića i predsjednika NO Dubrovnik cesta Paska Pende,

za navodnu zlouprabu ovlasti i položaja, jer su naložili isplatu 1,78 milijuna kuna vezano za kupnju kamenoloma Mironja, znajući da Dubrovnik ceste ne mogu ta sredstva uplatiti niti su imali ta sredstva na računu.
 
–  Svatko može podnijeti prekršajnu prijavu protiv bilo koga, a predizborno vrijeme dobro je vrijeme za to. Nisam ništa zlorabio niti oštetio bilo koga, a niti Dubrovnik ceste. Nisam to ni mogao, one su dioničko društvo u vlasništvu Županije sa svojom upravom i svojim poslovanjem. Kao osnivači Dubrovnik Cesta pokušavamo ih spasiti od propadanja jer su u vrlo teškoj situaciji. Nadam se da ćemo u tome uspjeti, dogodila se promjena vodstva, doveli smo novo vodstvo koje želi izvući tvrtku iz problema. Pozvao bih i radnike s ovog mjesta da pomognu da se tvrtka izvuće iz ove situacije – odgovorio je župan Dobroslavić.

– Obšivač je platio  jamčevinu, stoga župane izjasnite se, gdje je taj novac otišao, nemojte tvrditi da niste krivi, jer vi ste najveći krivac – rekao je Tomislav Brmas (SDP).

–  Moramo se kloniti suđenja, nemojmo uzimati pravdu u svoje ruke, to je bilo jako davno i tako više neće biti. Po Vama ispada da je Županija kriva i za poteze Obšivača – odgovorio je župan Dobroslavić.

Brnasa je zanimalo i kada će biti slijedeća sjednica. Predsjednik skupštine Ivan Prce odgovorio mu je za oko mjesec dana.  

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist