Politika

“Nisam ništa zlorabio niti ikoga oštetio”

Marijan Scipioni (HDZ) postavio je pitanje županu vezano za prijavu grupe zaposlenika Dubrovnik Cesta, koja je podnesena Županijskom državnom odvjetništvu protiv župana Dobroslavića i predsjednika NO Dubrovnik cesta Paska Pende,

za navodnu zlouprabu ovlasti i položaja, jer su naložili isplatu 1,78 milijuna kuna vezano za kupnju kamenoloma Mironja, znajući da Dubrovnik ceste ne mogu ta sredstva uplatiti niti su imali ta sredstva na računu.
 
–  Svatko može podnijeti prekršajnu prijavu protiv bilo koga, a predizborno vrijeme dobro je vrijeme za to. Nisam ništa zlorabio niti oštetio bilo koga, a niti Dubrovnik ceste. Nisam to ni mogao, one su dioničko društvo u vlasništvu Županije sa svojom upravom i svojim poslovanjem. Kao osnivači Dubrovnik Cesta pokušavamo ih spasiti od propadanja jer su u vrlo teškoj situaciji. Nadam se da ćemo u tome uspjeti, dogodila se promjena vodstva, doveli smo novo vodstvo koje želi izvući tvrtku iz problema. Pozvao bih i radnike s ovog mjesta da pomognu da se tvrtka izvuće iz ove situacije – odgovorio je župan Dobroslavić.

– Obšivač je platio  jamčevinu, stoga župane izjasnite se, gdje je taj novac otišao, nemojte tvrditi da niste krivi, jer vi ste najveći krivac – rekao je Tomislav Brmas (SDP).

–  Moramo se kloniti suđenja, nemojmo uzimati pravdu u svoje ruke, to je bilo jako davno i tako više neće biti. Po Vama ispada da je Županija kriva i za poteze Obšivača – odgovorio je župan Dobroslavić.

Brnasa je zanimalo i kada će biti slijedeća sjednica. Predsjednik skupštine Ivan Prce odgovorio mu je za oko mjesec dana.  

Pročitajte još

SRĐEVCI O BankoMATU Gradske službe mogle su već odavno djelovati

Dulist

LUJIĆ I KRISTIĆ GRADU Kad će se Bourbon ponovno otvoriti za promet?

Dulist

UZ PODRŠKU SDP-a Milanović u utrci za Pantovčak

Dulist