Natrag
18.2.2019 11:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Nisam dužan ni kao sudac, ni kao građanin”

1.8.2012 @ 18:03 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Glasnogovornik Općinskog suda u Dubrovniku Željko Soldo, koji se našao na listi poreznih dužnika s dugom od oko 193 tisuće kuna, istaknuo je kako kao sudac nema niti može imati dug po pitanju poreza, prireza ili drugih davanja.

– Nisam dužan ni kao građanin ni kao sudac. Možda postoji mogućnost duga u vrijeme kad sam bio odvjetnik. Naime, od 1993. do 2003. bio sam odvjetnik, a taj sam posao obavljao dijelom samostalno, dijelom u partnerstvu s kolegom.

No, ni u tom razdoblju nemam duga po osnovi poreza, prireza, ili nekih drugih davanja. Možda jedino po pitanju mirovinskog kojeg sam sam sebi trebao uplaćivati. Taj dug mogao je nastati do 2002. godine, ali sigurno ne bi mogao iznositi toliko puno – ističe Soldo.

– Poričem da sam dužan, ali tvrdim i da postoji mogućnost postojanja duga po pitanju mirovinskog iz doba kada sam bio odvjetnik, ali i to pretpostavljam – zaključuje glasnogovornik Željko Soldo kojemu je ovo prvi glas o dugu od 193 tisuće kuna.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana