DuList IN

NINA BADRIĆ OTVORENO ‘Osjećam kao da je Oliver još uvijek tu’

NINA BADRIĆ OTVORENO 'Osjećam kao da je Oliver još uvijek tu'

NiNa Badrić je pop pjevačica i višestruka dobitnica nagrade Porin. Jedna je od najtrofejnijih glazbenika čija se popularnost proširila i izvan granica Hrvatske. Za doček nove 2019. godine pozornicu je na Stradunu podijelila s dugogodišnjim kolegom Tonyem Cetinskim, a niti mjesec dana nakon ponovila je nastup u Dubrovniku na koncertu #Vjerujuljubav u čast Oliveru Dragojeviću. Ninu smo uhvatili između proba te je s čitateljima DuLista podijelila što njoj znači Oliver, kakav je osjećaj nastupiti na Stradunu, ali i koji su joj planovi u 2019. godini.

Nije prošlo niti mjesec dana, a već ste se vratili u Dubrovnik…

Nadam se da neće proći ni mjesec dana do sljedeće posjete. (Smijeh) Na žalost zbog bure nisam imala priliku prošetati se ovim prelijepim gradom. Nešto kratko prije samog dočeka sam posjetila prijatelje. Sviđa mi se vaš Grad zimi kad nije pretrpan turistima.

Što Vama znači Oliver Dragojević?

Baš tijekom priprema za koncert sam pričala s brojnim kolegama i došli smo do zaključka da dijelimo osjećaj kao da je on još uvijek tu. Vjerojatno sam u šoku i njegov duh je toliko jak da nisam ni svjesna da je otišao. Nije još dovoljno vremena prošlo. Hrvatska i svijet su izgubili velikog glazbenika i čovjeka. Osjećaj je kao da je pošao na neku turneju i svaki će se čas pojaviti s novom pjesmom. Jednostavno je ‘one-and-only’. Imala sam sreću nastupati s njim, upoznati ga osobno i poslovno. On je bio velika ‘faca’.

Kakav je osjećaj pjevati njegove pjesme?

Oliverove pjesme je uvijek bilo teško pjevati. Možda zato što on ostavlja tako veliki trag na njima, ti tu nemožeš ništa napraviti pa ni da si najbolji pjevač na svijetu. To je takav zbir fantastičnih evergreena kojih on u svom opusu ima petstotinjak. Jednostavno njegove pjesme treba izvoditi njemu za ljubav jer nitko ne oček u j e da će biti jednake kao kad ih je on pjevao. Treba ih izvoditi kako bi ga se mogli sjetiti i kako bi zauvijek ostao s nama.

Vratimo se malo unatrag, kakvo je iskustvo nastupiti na Stradunu za Doček?

Bilo je predivno nastupiti na Stradunu. To je jedno veličanstveno mjesto. Kada pogledate s pozornice tu o golemu ulicu i sve te male uličice koje se u nju slijevaju, vidite ljude u publici, zatim kako stoje na prozorima stanova i slušaju vas – osjećaj neponovljiv. Imate ‘feeling’ kao da je čitav svijet u toj jednoj ulici. Primjetila sam koliko je različitih ljudi bilo u publici, kako iz Hrvatske, tako iz inozemstva. Prilazili Tonyu i meni te priznali nam kako su Stradun i Dubrovnik odabrali za doček baš zbog nas. Kada vam to netko kaže znate da radite nešto kako treba. Zaista mi je bilo predivno.

Što mislite o ovom modernom dobu, gdje se svaka objava poznatih osoba na društvenim mrežama prenosi kao vijest?

Mislim da je to odlična stvar pa kao korisnik imate svoj osobni medij. Već dulje vrijeme se koristim društvenim mrežama i jako sam zadovoljna. Plasirate svoju istinu i stvari koje vi želite. Osobno kada su se tek pojavile nisam bila njihov veliki pobornik, no kada sam ih razumjela shvatila sam koliku moć imaju. Odmah sam uklonila stotine lažnih profila.

Što od vas možemo očekivati ove godine?

Puno je koncerata u ovoj godini. Iskreno, nedostaje mi odmora, jer nisam imala priliku otputovati negdje, no takav je ovaj posao. Jako mi je drago što sam nominirana za brojne nagrade, ali i što je pjesma ‘Rekao si’ prošla tako fantastično. Imam u pripremi puno novih pjesama, a ono što me jako raduje je nastup 8. travnja u Areni. Pripremam i novi album, ali o tome će te čuti na vrijeme.

Pratite li nova imena na sceni? Imate li možda neki show ili mlade glazbenike koji vam se osobito sviđaju?

Najviše mi se svidjela ‘A strana’. To je jedna prilika za mlade zvijezde u usponu kakva se rijetko dobiva. Oni su imali priliku nastupiti s punim orkestrom profesionalnih glazbenika i to na javnoj televiziji. Drago mi je vidjeti da su iskoristili predstavit se hrvatskoj publici. Sada im ostaje ‘gurati’ i promovirati se. Ja im želim svu sreću u tome.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist