Kultura

‘NIMA VAKI TESTAMENTA’ Predstavljanje monografije velikog melografa, aranžera, skladatelja i dirigenta

U sklopu projekta Kultura u điru, Zaklada Ljubo Stipišić Delmata i Dubrovačke knjižnice organiziraju predstavljanje monografije melografa, aranžera, skladatelja i dirigenta Ljube Stipišića Delmate ‘Nima vaki testamenta’ autorice Herci Ganza koje će se održati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad u petak, 3. srpnja 2020., s početkom u 19 sati, prenose iz Dubrovačkih knjižnica.

Na predstavljanju kojim će moderirati Katarina Palinić, dipl. knjiž. o monografiji će govoriti: upravitelj Zaklade Delmata mr. sc. Ivan Pehar, mo. Krešimir Magdić, novinar i književnik Davor Mojaš i autorica Herci Ganza. U programu će sudjelovati muška klapa Kaše iz Dubrovnika te će se premijerno prikazati ulomak iz filma o Ljubi Stipišiću Delmati autora Matka Petrića.

Izdavač Zaklada Ljubo Stipišić Delmata monografijom “Nima vaki testamenta” autorice Herci Ganza želi se zahvaliti, pokloniti i donekle odužiti predanom, marljivom vizionaru i plodnom stvaratelju čuvaru – zaštitniku dalmatinskog entiteta i identiteta Ljubi Stipišiću Delmati koji je život posvetio delmatskoj grudi povišću pritrujenom, očuvanju izvorne dalmatinske pisme koju je dopratio do vrata UNESCO-a, ali i ovdašnje riči, misli, načina života. Njegov opus svojevrsna je narodska povist ovoga podneblja zapisana stihovima, riječima, notama i bojama.

Ova biografska monografija enciklopedijskog formata na 380 stranica podijeljena je na osam tematskih cjelina. Kronološki se predstavlja Delmatin životopis od hvarskih korijena i djetinjstva, toplih obiteljskih priča preko zova muza koje su ga od pravnih nauka odvele u svijet umjetnosti kojoj je ostao predan cijeloga života. Posebnu privlačnost knjizi daje bogati grafički dizajn grafičke urednice Tanje Stipišić s dvjestotinjak fotografija i 130 raznih grafičkih sadržaja te 50-ak reprodukcija Stipišićevih umjetničkih slika.

Pročitajte još

Kultura će svoj đir završiti u parku u Pilama

Dulist

NOVA SLIKA GRADA Podizanjem zastave Libertas na sv. Ivanu počinju 71. Igre

Dulist

‘TINO PATTIERA’ Projekcija ‘Verdi Gala’ koncerta u ljetnom kinu Jadran

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija