AktualnoUrednički izbor

Nikši Burumu drugi mandat na čelu Sveučilišta u Dubrovniku

Nikši Burumu drugi mandat na čelu Sveučilišta u Dubrovniku

Prof. dr. sc. Nikša Buruma izabran je za novog starog rektora Sveučilišta u Dubrovniku. Na 165. sjednici članovi Senata Sveučilišta u Dubrovniku u sveučilišnom kampusu, tajnim su glasovanjem izabrali Buruma za mandatno razdoblje od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2024. godine.

-Današnji izbor priznanje je za trud koji je ova Uprava uložila u promicanju izvrsnosti Sveučilišta. Hvala svim zaposlenicima koji su pridonijeli razvoju Sveučilišta, bez njihovog zalaganja ni naše ideje ne bi bile ostvarive. Hvala svim članovima Senata koji su mi ponovno ukazali povjerenje – izjavio je prof. dr. sc. Nikša Burum.

Profesor Nikša Burum redoviti je profesor u trajnom zvanju na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Znanstveni rad nastavio je i nakon stjecanja magisterija pa je 2002. uključen kao istraživač na međunarodni projekt Analysis of Curved Microstrip Antennas čiji je naručitelj bio European Office of Aerospace Research and Development, USA Airforce Research Laboratory. Zbog zapaženih znanstvenih rezultata dopušteno mu je da doktorat stekne izvan doktorskog studija. Tako je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 5. svibnja 2004. obranio doktorsku disertaciju s temom Modeliranje mikrotrakastih antena na sfernim strukturama pod mentorstvom prof. dr. sc. Zvonimira Šipuša. Sudjelovao je na brojnim projektima, član je međunarodne udruge IEEE (Institute of Electrical Engineering and Computing) i Hrvatske akademije tehničkih znanosti. Autor je i koautor više znanstvenih radova.

Izvor: Sveučilište u Dubrovniku

Pročitajte još

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist

Počinje isplata dječjeg doplatka za ožujak

Dulist

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist