Sport

NIKŠA DOBUD ‘Kazna je bila šokantna, život mi se promijenio preko noći’

NIKŠA DOBUD 'Kazna je bila šokantna, život mi se promijenio preko noći'

Proslavljeni dubrovački vaterpolist Nikša Dobud nakon četverogodišnje suspenzije prošle je subote odigrao svoju prvu utakmicu za Pro Recca, u Budimpešti protiv mađarskog Ferencvarosa.

Podsjetimo, Dobud je bio suspendiran iz svih natjecanja pod ingerencijom FINA-e zbog potencijalnog kršenja anti doping pravila, a koja se odnose na izbjegavanje, odbijanje ili neuspjeh prilikom predavanja anti doping uzorka tijekom testiranja 21. ožujka 2015. godine.

U jedno trenu, govori Nikša Dobud za Vijesti.rtl.hr, život mu se preokrenuo.

-Preko noći se promijeni život, odjednom vam netko u uzme nešto u čemu ste godinama, to nije otkaz na poslu, nego doslovno ukidanje prava na rad. Kazna je bila šokantna, izgledalo mi je kao cijela vječnost jer to nisam mogao ni zamisliti. Bio sam toliko razočaran, što je i normalno – istaknuo je Dobud dodavši kako nije odustao od sporta jer je u njemu duboko ostala želja za povratkom.

-Kako je vrijeme prolazilo, potrudio sam se da ostanem u sportu, išao sam na bazen, u teretanu, vozio bicikl, igrao košarku s veteranima Gira s kojima sam imao termine u dvorani. Nisam, jednostavno, htio prestati. Ostao sam u formi i potom su počeli prvi kontakti prije godinu i pol dana o stvarnom povratku. Javio se Pro Recco, napravili smo plan. Prije osam mjeseci ušao sam u ozbiljne pripreme, išao sam u Zagreb i radio individualno s Perom Kuterovcem kojemu se zahvaljujem, s njim sam proveo četiri radna mjeseca i puno mi je pomogao prije odlaska u Italiju – rekao je Nikša Dobud.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr