Aktualno

“Nikome zlo za zlo ne vraćajte!”

"Nikome zlo za zlo ne vraćajte!"

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić se putem svog Facebook profila osvrnuo na najavljen Gay Pride u Splitu. Evo što je poručio dubrovački biskup:

– „Nikome zlo za zlo ne vraćajte; zauzimajte se za dobro pred svim ljudima! Ako je moguće, koliko je do vas, u miru budite sa svim ljudima!“ (Rim 12, 17-18).

Potaknut zamolbom facebook prijatelja, ali u pročitanim ulomkom koji nam nudi današnja liturgija, svim svojim prijateljima s područja Splita, kao i svim ljudima dobre volje, upućujem poziv da se, vezano uz najavljenu Paradu koja se uskoro treba održati u Splitu, ne daju isprovocirati i učiniti nešto što se kršćanima ne pristoji. Čuli smo sv. Pavla kako nam, potaknuti i poučen Kristom i njegovim primjerom, poručuje: „Nikome zlo za zlo ne vraćajte (i) ako je moguće, koliko je do vas, u miru budite sa svim ljudima!“

Imamo pravo kao kršćani drugačije misliti, imamo se pravo ne slagati s izokretanjem sustava vrijednosti, ali moramo, ostajući vjerni svojim kršćanskim uvjerenjima, evanđelju koje navješćujemo i Crkvi kojoj pripadamo, naučiti uvažavati druge i drugačije, znajući da smo kao kršćani pozvani, slijedeći Krista i njegov primjer, na zlo odgovarati dobrom, na mržnju ljubavlju i tako, ako je moguće i koliko je do nas, biti u miru sa svim ljudima.

Svoje neslaganje, a na to imamo pravo i dužnost, radije pretočimo u molitvu, šetnju po Marjanu, Mosoru, odlazak na plažu, na selo ili, jednostavno, ostanak u svom domu.
S nadom da ćete tako i učiniti, da se nećete dati zavesti zlom, nego da ćete ustrajati u dobru i druge poticati na dobro, da nećete dozvoliti da vama ovlada mržnja nego da ćete mržnju pobijediti u ljubavi, na sve vas zazivam Božji blagoslov i obećavam svoju blizinu u molitvi! – poruka je biskupa Mate Uzinića.

 

Pročitajte još

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist