Grad

Nikolina Klaić ponovo u Savjetu za razvoj civilnog društva

Nikolina Klaić ponovo u Savjetu za razvoj civilnog društva

Dubrovkinja Nikolina Klaić ponovo je izabrana među članove i zamjenike članova Savjeta za razvoj civilnoga društva, odlučeno je danas na zatvorenom dijelu 229. sjednice Vlade RH.

Savjet za razvoj civilnog društva djeluje u kontinuitetu već gotovo dvadeset godina kao savjetodavno tijelo Vlade Republike Hrvatske i glavni forum za strukturirani dijalog između tijela državne uprave i predstavnika udruga i ostalih aktera organiziranog civilnog društva o svim pitanjima koja utječu na okruženje za razvoj civilnog društva u Republici Hrvatskoj.

Kako se ističe na stranicama Vlade, Savjet ima važnu ulogu i u primjeni načela partnerstva u postupku programiranja projekata koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda. Europska komisija uvrstila je Savjet za razvoj civilnog društva u Priručnik o kvaliteti javne uprave kao primjer dobre prakse suradnje javne uprave i organizacija civilnog društva. Dipl. oec. Nikolini Klaić, ovo nije prvi put da biva izabrana u Savjet, a od prosinca 2016., podsjetimo, obnaša dužnost državne tajnice i zamjenice ministru u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

 

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist