Grad

NIKOLINA FARČIĆ Napredujemo u sve kvalitetnijem komuniciranju s Gradom

NIKOLINA FARČIĆ Napredujemo u sve kvalitetnijem komuniciranju s Gradom

S Gradom napredujemo u sve kvalitetnijem komuniciranju što je zasigurno preduvjet dobre suradnje. Praksu sastajanja prije i poslije sezone treba svakako nastaviti – ističe u priopćenju za medije Nikolina Farčić, pročelnica Ceha za ugostiteljstvo i turizam, kojega je poslala nakon održanog sastanka s gradonačelnikom, pročelnicima i direktorima komunalnih društava.

-Na primjedbe o onečišćenjima kanalizacijskog sustava spremni smo preuzeti suodgovornost kao i pokazati dobru volju i suradnju da, nakon finaliziranog čišćenja, reinvestiramo u najbolje moguće mastolovce i sustav zajedno sa sugrađanima održavamo čistim i protočnim. Neosporna je činjenica da, kako je naglašeno i na sastanku, 98 posto ugostiteljskih objekata ima mastolovce, drži se komunalnog reda i uredno podmiruje svoje obaveze, što je bitno i za funkcioniranje i poslovanje Grada.

Nakon zaista dugog niza godina i raznih gradskih administracija, nakon čestog neuvažavanja argumentacije vezane uz zimsko poslovanje, moramo naglasiti i pozdraviti razumijevanje Grada i partnerski odnos prema ugostiteljima koji je rezultirao odlukom da se, za one koji rade zimi, ukine plaćanje najma javne površine. S obzirom na cijene iste to je bitna stavka pa tako i bitno rasterećenje koje će zasigurno mnogi iskoristiti te biti dio zimske gastro ponude grada. Tu je i marketinška potpora Turističke zajednice svim restoranima koji će biti dio zimskog gastro kalendara, a koji imaju uvjete za rad u unutrašnjim prostorima. Nadamo se da će tjednih 19 letova iz 7 raznih europskih destinacija rezultirati, naporima Turističke zajednice i turističkih agencija, velikim brojem zimskih dolazaka koji će opravdati izazov poslovanja u zimskom razdoblju – navodi dalje Farčić dodavši kako je suradnja s Čistoćom jedna od najboljih primjera dobre prakse, no kontekstu povećanja cijena, rekla je, čeka nas još prilagodba u smislu odvajanja otpada.

-U odluci o reklamiranju postoji prostor za pregovore, odnosno u okviru natječaja za urbanu opremu, planiramo dogovore sa svim drugim djelatnostima (trgovina, agencije) koje imaju potrebu reklamiranja kako bi odluke i rješenja bili dobri i održivi, a urbana oprema primjerena Gradu i funkcionalna u kontekstu poslovanja. Suglasnost oko produljenja trajanja Ugovora o najmu za javne površine postigli smo u dosadašnjim razgovorima, imamo podršku gradonačelnika te ćemo sve formalizirati do isteka 2019.godine. Ususret mjesecu gastronomskih događanja nadamo se da ćemo puno naših sugrađana vidjeti u našim objektima u sklopu Good Food festivala i na Trpezi na Stradunu koja je, kao i uvijek, prilika pomoći našim sugrađanima – zaključuje Farčić.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist