Politika

Niko Drobac zbog nove koalicije napustio HNS

Niko Drobac zbog nove koalicije napustio HNS

Dojučerašnji HNS-ov vijećnik u Županijskoj skupštini Niko Drobac izašao je iz te stranke.

Kao jedan od glavnih razloga napuštanja redova HNS-a Drobac navodi osobno neslaganje s odlukom stranke o koaliranju na županijskoj razini sa Stipom Gabrićem Jambom (HSS).

– Kad smo s njim bili zadnji put u koaliciji to nije funkcioniralo kako je narod očekivao, a mi smo tu zbog naroda. Nisam mogao prelomiti da opet s njim sjedim – kazao je Drobac za duList i nastavio:

– Moja priča o radu za javni interes je završena. Nezadovoljan sam stanjem u mojim Konavlima i u županiji. Politiku, prije svega, smatram javnim poslom, ali ovo je danas protivno mom habitusu. Konavle su jako zapuštene. Nezadovoljan sam getoizacijom Konavala, jer smatram da su grad Dubrovnik i Konavle jedno. U Konavlima ima puno političkog klijentelizma, a nije zaživjelo tržište ideja. Htio sam doprinijeti oživljavanju Konavala i regije, ali u ovoj konstalaciji snaga to je bilo nemoguće – tvrdi Drobac.

Ističe kako se na predstojećim izborima ne misli kandidirati, ali će podržati političku opciju koja je iz miljea 'težaka i poduzetnika'.

– Želim HNS-u sve najbolje. Želim da se u punoj mjeri stranka demokratizira. Ja sam slušao što je govorila Savka Dabčević Kučar, i razgovarao sam s njom. Ona je uvijek na prvo mjesto stavljala demokratizaciju – kazao je za duList Niko Drobac, koji se svojim napuštanjem HNS-a pridružio trendu odlazaka iz te stranke na jugu Hrvatske.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist