Zanimljivosti

Nije imao za platiti kartu za posao

Nije imao za platiti kartu za posao

Na Facebook profilu Vlade objavljeno je  novo pismo jednog građanina, koji je prepričao potresnu scenu. Njegovo je pismo zaradilo više od 14.800 lajkova, a dobilo je i više od 390 komentara. Evo što je građanin napisao:

– Draga Vlado RH, evo da vam zaljepim na zid jednu "zgodu" koju sam doživio prilikom odlaska na posao.
Eto što sam doživio u "lijepoj našoj". Čovjek u 05:10 sati dolazi na kolodvor kad i ja da bi išao na posao, međutim, ima samo 10 kn u džepu i mene moli da mu posudim još 10 kn da bi mogao platit kartu. Kaže da radi na gradilištu blizu Ploča i da nije dobio 7 mjeseci plaću, ali da jednostavno mora ići radit jer mora prehranit ženu i dijete. U tom trenutku kada sam mu dao novac za kartu čovjek se rasplakao kao malo dijete i kunio se da će mi vratit novac, ispitivao me kako se zovem i gdje živim. Rekoh mu, ma pusti, odi na posao i drži se.

U životu mi se osjećaji nisu tako pomješali. Onaj osjećaj ljutnje, mržnje prema ljudima koji su doveli ljude u takvu situaciju, ali i ponos i inat koji sam vidio u očima dotičnog gospodina jer se nije prestao boriti za svoju obitelj. Šta reći osim "hvala gospodi koja nas je dovela do takve situacije". Šteta što nikad neće moći biti u koži tog gospodina bar na jedan dan samo da vide kako je to boriti se za nešto drugo, a da to nije njihov džep!

"Eh da, lijepa naša – mo'š si mislit". Znam da to ništa neće utjecati na vas, vaše živote i vaš trud u popravljanju ove sj****e države, ali vrag mi nije dao mira pa sam vas morao obavijestit o tome, iako vi vrlo dobro znate kakvo je stanje u našoj državi. Eto, ugodno vam sjedenje u toplim i udobnim foteljicama. Pozdrav –  napisao je građanin.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist