Politika

“Nije gotovo! Samo su još neke maske pale!”

"Nije gotovo! Samo su još neke maske pale!"

Dr. sc. Matko Bupić, kandidat za gradonačelnika Dubrovnika stranke Hrvatski laburisti – Stranka rada, poslao nam je priopćenje vezano za jučerašnje rezultate referenduma u Dubrovniku. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Preko 10 tisuća građana Dubrovnika ili oko 84 posto od svih koji su izašli na referendum o kontroverznom nekretninskom projektu na Srđu, koji se gradi pod krinkom golfa i interesa Dubrovnika, jasno su poručili kako shvaćaju da je riječ o prijevari i obmani. Činjenica da investitori, ali, što je mnogo tužnije, i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, proglašavaju „pobjedu“ – žalosti nas i ispunjava ogorčenjem!

Naime, dok s jedne strane investitore možemo i razumjeti, gradonačelnika ne možemo nikako. Sjećamo se kako je dolaskom na vlast u jednom nacionalnom tjedniku poručivao kako će razotkriti navodni kriminal svoje prethodnice oko prodaje zemlje. Sjećamo se i kako je njegov stranački predsjednik Pravedan na Gradskom vijeću ukazivao da je Dubravka Šuica pogodovala vlasnicima ugovorom oko UPU-a i kako je javno otkrio da je riječ o sumnjivim investitorima registriranim na Djevičanskim otocima. Dakako, pamtimo i obećanje o referendumu kojim bi građani odlučili o svemu što se tiče Srđa. No, navodni borac za razotkrivanje istine i malverzacija ubrzo se prometnuo u investitorovog lobistu i zagovornika. Nakon indikativnog posjetu investitoru Vlahušić je najprije prevario vlastite sugrađane – izigrao je referendumsko obećanje. Nesuvislo, kao uostalom i sve ostalo što je govorio i činio, mrmljao je o trajnom referendumu, pa je prijetio odštetama i štetom za Grad, potom je potpisao peticiju za referendum i, apsurd tek dolazi – pozvao građane da ne izlaze na referendum, a onda sam na njega izašao i glasovao za investitora!

Čim su objavljeni rezultati ustvrdio je kako tu odluku treba poštovati, ali niti slovom nije kazao kako je više od 10 tisuća građana dalo jasnu poruku – ne želimo ovakav golf! Njegovi sljedbenici u pojedinim medijima „mudro“ su izračunali kako je „samo četvrtina“ Dubrovčana protiv. A te bih prigodničarske matematičare podsjetio kako je dosadašnja vladajuća koalicija apsolutnu vlast u Gradskom vijeću osvojila sa svega 9.334 glasa, a Vlahušić, s izlaznošću od 48 posto u prvom je krugu pobijedio sa svega 8.383 glasa, a u drugom krugu, na izlaznosti od 55 posto s 11.924 glasa. I onda takvi ljudi imaju obraza govoriti o tome kako je „samo deset tisuća Dubrovčana“, na izlaznosti od gotovo 32 posto, glasalo protiv ovakvog projekta golfa!

Dakle, riječ je o licemjerju bez granica. Golfonačelnik i njegova financijski zainteresirana sljedba nakon referenduma želi pokazati kako je zapravo bitka za Srđ završila. Nije! Nije ništa gotovo! Na izborima 19. svibnja imamo priliku kazniti to licemjerje i sve one koji su nas varali i omalovažavli po pitanju Srđa, ali i sve one koji su umiješani u ovaj pogubni projekt. Imamo priliku izabrati vlast koja neće saviti leđa pred bogatim investitorom. Deset tisuća sugrađana koji su kazali jasno „NE!“ – to mogu učiniti!

Nakon izbora nova će gradska uprava moći okrenuti novu stranicu u odnosu prema ovom projektu. UPU još uvijek nije došao pred vijećnike, pa je investitor, sportskim rječnikom, tek, zahvaljujući gradonačelniku, dijelu medija i oporbi koja nije motivirala građane jer je i ona sudjelovala u projektu, poveo u prvom poluvremenu. A drugo poluvrijeme slijedi iza izbora."
 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist