PolitikaUrednički izbor

NI VRIJEME, A NI MJESTO! DORH-ov osumnjičenik Matko Munitić postaje gradski vijećnik!

NI VRIJEME, A NI MJESTO! DORH-ov osumnjičenik Matko Munitić postaje gradski vijećnik!

Matko Munitić sutra bi trebao položiti prisegu za gradskog vijećnika. Naime, u vijećničkim klupama trebao bi zamijeniti Patriciju Mage Vidak s liste Dubrovačkog demokratskog sabora Pera Vićana. Upućeni tvrde kako se ova promjena u redovima DDS-ovih vijećnika dogodila zbog novih odnosa Pera Vićana s HDZ-om te bi Munitić trebao Vićanu poslužiti za stvaranje sukoba i poravnavanje samo Vićanu znanih računa.

Inače, treba podsjetiti kako je Munitić jedan od trojice zaposlenika Hotela Maestral, koje se sumnjiči za kazneno djelo pronevjere u stjecaju s kaznenim djelom krivotvorenja službene i poslovne isprave te s kaznenim djelom računalnog krivotvorenja.

Naime, u studenom prošle godine Općinsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje protiv trojice državljana RH, 38-godišnjaka, 45-godišnjaka i 54-godišnjaka. Postoji osnovana sumnja, naveli su tada iz DORH-a da je prvookrivljenik, 38-godišnjak, kao voditelj recepcije, djelomično sam, a djelomično dogovorno sa zaposlenicima recepcije, 45-godišnjakom i 54-godišnjakom, dvaju hotela koja posluju u sklopu istog trgovačkog društva u Dubrovniku, tijekom 2017. i 2018. godine, u nakani pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi, nakon naplate hotelskih usluga u informacijski sustav hotela tog trgovačkog društva unosio manje cijene za već ispostavljene račune te su sastavljali fiskalizirane račune s umanjenim iznosima od stvarno naplaćenih. Razliku novca je, osnovano se sumnja, uzimao sebi, djelomično samostalno, a djelomično u dogovoru i zajednički sa zaposlenicima recepcija dvaju hotela. Osnovano se sumnja da su nakon toga takve račune predavali računovodstvu trgovačkog društva koji su upotrebljavani kao valjani, iako su znali da su iznosi na njima umanjeni od onih iznosa koji su gosti platili. U navedenom razdoblju su, osnovano se sumnja, pričinili štetu trgovačkom društvu u kojem su bili zaposleni u ukupnom iznosu od oko 278.300,00 kuna, za koji su se nepripadno okoristili.

 

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist