AktualnoHrvatska

Ni ministar Komadina ne zna kuda će cesta

Ni ministar Komadina ne zna kuda će cesta

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina gostovao je u utorak navečer u Dnevniku 3,

gdje se očekivalo kako će dati odgovor kojim će koridorom prolaziti autocesta do Dubrovnika i time razriješiti neusklađenost izjava premijera Zorana Milanovića i gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića. Očekivalo se da će dati odgovor, kako svim građanima juga Hrvatske, tako i županu Nikoli Dobroslaviću koji je u utorak na konferenciji za novinare poručio da se "javnost dovodi u zabludu te da se igraju igre s prometnom povezanosti županije". Uz to župan Dobroslavić pozvao je Vladu da što prije donese odluku. No, ministar Komadina jedino je uspio potvrditi kako će cesta prolaziti kroz BiH.

– To nije samo prometno pitanje već i političko i financijsko. Pitanja je uopće sposobnosti naših tvrtki i financijskog stanja države i samim time mogućnosti gradnje. Stvar je to dogovara sa susjednom državom jer u svakom slučaju cesta prolazi kroz BiH – rekao je Komadina dodajući kako se još samo ne hoće li prolaziti "njena južna ili sjeverna trasa".

Na pitanje voditelja kojoj je trasi skloniji, ministar je rekao da o tome prije svega treba odlučiti struka kao i razgovori s kolegama iz Bosne i Hercegovine.  

– Ako prolazi kroz njihov teritorij teško će se moći odrediti bez pitanja i njihove suglasnost, kuda trasa može proći. Prema tome trebat će puno diplomacije i mudrosti i mislim da moramo razvijati dobrosusjedsku suradnju i naći optimalno rješenje koje će se u naredno vrijeme  sigurno dogoditi – zaključio je ministar Zlatko Komadina temu o autocesti do Dubrovnika.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist