Grad

(NE)ZNANJE O GRADSKOJ VIJEĆNICI Tko je godinama sjedao pokraj urne, a da to ne zna? Gotovo svi!

(NE)ZNANJE O GRADSKOJ VIJEĆNICI Tko je godinama sjedao pokraj urne, a da to ne zna? Gotovo svi!

Iako nisu odradili puni mandat od četiri godine u svojoj ulozi, dobar dio gradskih vijećnika u ukupno 27 sjednica proveli su tamo gotovo šest sati po sjednici. Upravo stoga, sada kad im je mandat gotov odlučili smo provjeriti koliko znaju o prostoru u kojem su proveli sate i sate, manje ili više marljivog rada.
Za svrhu izrade članka izdvojili smo po jednog vijećnika, odnosno vijećnicu iz svake stranke zastupljene u Vijeću i to HDZ-ovu Sanju Puticu, HNS-ovu Matiju Ćale Mratović, HSU-ovu Olgu Muratti, Srđevca Ljuba Nikolića, DUSTRA-inog Domagoja Carevića, SDP-ovog Davora Mršu, HSS-ovu Miru Buconić, HSP AS-ovog Ivana Šimunovića, DDS-ovog Lukšu Matušića te nezavisnog kandidata s Vlahušićeve liste Esada Ćustovića.
Pravila su bila jednostavna, svima je postavljeno jednakih šest pitanja, s time da nitko od navedenih nije imao najavljene upite, ali ni vrijeme za pripremu. Zanimalo nas je tako koliko vrata, a koliko prozora postoji u Velikoj vijećnici, tko je naslikao sliku koja se nalazi iza leđa predsjedniku Gradskog vijeća, ali i onu koja je izvješena na zidu Velike vijećnice iza leđa svih vijećnika, koliko počasnih građana Dubrovnik ima čije su slike izložene u toj prostoriji te na posljetku čija je urna izložena u Gradskoj vijećnici.
Odgovori koje smo dobili bili su šaroliki, a najviše muke zadali su očekivano autori slika kao i urna za koju smo dobili jedan točan odgovor i jedna slučajni pogodak. Mnogi su posrnuli i na broju vrata i prozora, ali i na broju počasnih građana Dubrovnika.

Tko je točno odgovorio, a tko je bio ‘najslabija karika’ pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist