Natrag
20.4.2019 14:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nezaboravno iskustvo na 2500 metara!

18.3.2017 @ 20:47 Dulist dulist IN
9;9

Podijelite:

U organizaciji Zajedničke Tehničke Kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, stanovnici dubrovačkog kraja mogli su se u četvrtak i petak, prvi puta u povijesti na svom terenu, okušati u skoku s padobranom u tandemu.

Ekipa iz Aerokluba Cumulus iz Istre od 11 sati ujutro pa sve do sumraka na nogometnom je igralištu u Čibači educirala kandidate te ih potom, nakon kraće vožnje do Zračne luke Dubrovnik i posljednjih uputa pred let Cessnom 182J do 2500 metara, odvela na nezaboravno iskustvo slobodnog pada i spuštanja padobranom.

Osim žitelja Dubrovnika i okolice, skokove su samostalno odradili: skakač Mladen Čirjak, član Aerokluba Cumulus, koji je u 13 godina bavljenja padobranstvom zabilježio više od 560 skokova te skakačica Ana-Marija Grubač, članica Aerokluba Nikšić s deset godina iskustva i fascinantnih 800 skokova!

Instruktori Goran Ratkajec i Željko Žrnar strpljivo su i staloženo objašnjavali kandidatima sve procedure i bili uz njih od prvog trenutka do samog doskoka te vidljivo pridonosili tome kako bi kandidati osjećaali u sigurnim rukama.

U ovom su pothvatu od velike pomoći bile ekipe Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP) i dubrovačkog ‘tornja’, kojima je također bio ‘prvi put’ kako se susreću s ovakvim aktivnostima na ovom području. Zračna luka Dubrovnik dala je svu potporu ovom događaju i omogućila sve potrebno kako bi operacije tekle bez poteškoća, dok je Avantcar Dubrovnik ustupio vozilo i vozača koji je kandidate, instruktore i opremu vozio od Čibače do ZL Dubrovnik.

Izvor: AvioRadar.hr

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana