Natrag
22.2.2019 01:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

New Jersey dobio saloču sv. Vlaha

27.2.2013 @ 15:01 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
5;5

Podijelite:

Članovi Kluba Dubrovnik iz New Yorka svečanim ručkom proslavili su otvaranje nove saloče sv. Vlaha u restoranu Buon Gusto u Closter, New Jersey, u vlasništvu Dubrovčanina Pava Mrnarevića i supruge mu Elvire, s otoka Krka.

Popularno okupljalište Dubrovčana u New Yorku i New Jerseyu, restoran Buon Gusto, dodao je u svom restoranu još jednu prostoriju koju su članovi kluba nazvali „Saloča sv. Vlaha“. Članovi su se obavezali donirati što više slikarskih radova vezanih za tematiku Dubrovnika i sv. Vlaha.

Vesna Gjivoje za ovu priliku sama je napravila izvanredan rad u ulju sv. Vlaha, a predsjednik kluba Šime Šimunović donirao je također jedno ulje u platnu sv. Vlaha, rad akademskog slikara Toma Gusića. Uprava Kluba također je otkupila šest vrlo lijepih crteža čiji je autor Ljubomir Buco Pende.
 

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana