Zanimljivosti

New Jersey dobio saloču sv. Vlaha

Članovi Kluba Dubrovnik iz New Yorka svečanim ručkom proslavili su otvaranje nove saloče sv. Vlaha u restoranu Buon Gusto u Closter, New Jersey, u vlasništvu Dubrovčanina Pava Mrnarevića i supruge mu Elvire, s otoka Krka.

Popularno okupljalište Dubrovčana u New Yorku i New Jerseyu, restoran Buon Gusto, dodao je u svom restoranu još jednu prostoriju koju su članovi kluba nazvali „Saloča sv. Vlaha“. Članovi su se obavezali donirati što više slikarskih radova vezanih za tematiku Dubrovnika i sv. Vlaha.

Vesna Gjivoje za ovu priliku sama je napravila izvanredan rad u ulju sv. Vlaha, a predsjednik kluba Šime Šimunović donirao je također jedno ulje u platnu sv. Vlaha, rad akademskog slikara Toma Gusića. Uprava Kluba također je otkupila šest vrlo lijepih crteža čiji je autor Ljubomir Buco Pende.
 

 

Pročitajte još

‘MOJA PRAVA JUBAVI’ Markosu nagrada publike na festivalu dalmatinske šansone

Dulist

Bajkovita večer za djecu i mlade Mokošice i Rijeke dubrovačke

Dulist

‘VEČER ASTRONOMIJE’ Dođite na tvrđavu sv. Ivana i imenujte zvijezdu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija